Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš G.Nausėdos lūpų – žinia R.Žemaitaičiui

Prezidentas Gitanas Nausėda sako manantis, kad „Nemuno aušros“ lyderis Remigijus Žemaitaitis tik švelnina emocijas, tačiau turiniu „nelabai pasistūmėjo į priekį“.
Gitanas Nausėda ir Remigijus Žemaitaitis
Gitanas Nausėda ir Remigijus Žemaitaitis

Taip jis kalbėjo pokytį politiko retorikoje kiek anksčiau šią savaitę įžvelgus prezidento vyriausiajam patarėjui Frederikui Jansonui.

Tuo metu premjerė Ingrida Šimonytė ir Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sako tokio pokyčio nematančios.

„Aš manau, kad žmogus kol kas tik švelnina emocijas, bet turinio prasme nelabai pasistūmėjo į priekį, todėl manau, kad tikrai tegul pasistengia labiau ir net nežinau, ar jam pavyks įtikinti“, – ketvirtadienį Briuselyje žurnalistams sakė šalies vadovas.

„Negalima šitaip kalbėti arba tikėtis šitaip prisikalbėjus, kad išdaužiau langą tėvai įstatė naują ir vėl viskas tvarkoje“, – teigė G. Nausėda.

„Taip nebūna, ypač politikoje. Reikia prisiimti tam tikrą atsakomybę už savo pasakytus žodžius, kurie turi labai didelės įtakos Lietuvos tarptautiniam įvaizdžiui“, – pridūrė jis.

Šalies vadovas sakė, kad jam „šiek tiek juokinga“, kad Lietuvoje daugiau svarstoma apie R. Žemaitaičio retoriką, o ne apie 2025 metų biudžeto projektą.

„Aš neatlikau lingvistinės analizės, nes savaitės pradžioje buvau Paryžiuje, dabar esu čia, Briuselyje“, – kalbėjo jis.

Prieš rinkimus beveik visos partijos atsiribojo nuo „Nemuno aušros“ dėl partijos lyderio antisemitinių komentarų. Jis taip pat visuomenėje yra sulaukęs kritikos dėl aršios bei grubios retorikos oponentų atžvilgiu.

Dėl antisemitinių pasisakymų Konstitucinis Teismas yra pripažinęs R.Žemaitaitį sulaužius priesaiką ir šiurkščiai pažeidus Konstituciją. Apkaltos jis išvengė balandį pasitraukdamas iš Seimo.

Vis tik pats politikas pabrėžia nesantis antisemitas. Jis tvirtina paprasčiausiai kritikuojantis Izraelio valdžios veiksmus Gazos Ruože.

Dėl šių priežasčių prieš rinkimus G.Nausėda teigė nematantis galimybių R.Žemaitaičiui po rinkimų tapti ministru.

Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, praėjusį sekmadienį vykusiame Seimo rinkimų pirmajame ture partija „Nemuno aušra“ liko trečioje vietoje. Politinę jėgą palaikė 14,99 proc. rinkėjų, tai jai užtikrino 14 mandatų Seime.

Dar vieną mandatą Kelmės–Šilalės apygardos vienmandatėje jau pirmajame ture iškovojo ir pats R.Žemaitaitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito