Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 01 12

G.Nausėda sako, kad reikia atlikti pensijų reformos auditą

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad reikėtų atlikti prieš penkerius metus priimtos pensijų reformos auditą, įvertinti rezultatus ir tik tuomet svarstyti, ar reikia kokių nors sistemos pokyčių. Taip jis ketvirtadienį teigė po to, kai viešojoje erdvėje kilo diskusijų ir pasipiktinimo dėl automatinio gyventojų įtraukimo į pensijų kaupimą.
Gitanas Nausėda
Gitanas Nausėda / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Manau, ką reikėtų padaryti – ne pulti svarstyti, ką kitaip ir naujai būtų galima išrasti, bet turime, pirmiausia, atlikti tam tikrą analizę, auditą, kokie yra šios reformos rezultatai, kiek jie atitinka tuos lūkesčius, kurie buvo įdėti į šią reformą ir tada atlikti tam tikras korekcijas, jeigu tai pasirodys reikalinga“, – spaudos konferencijoje ketvirtadienį teigė prezidentas.

Jis taip pat kalbėjo, kad „daug kartų keistos sistemos rezultatas nėra toks, kuriuo galima didžiuotis“.

„Pensijų reforma nėra dalykas, kurį nuolat turime per daug negalvoję tobulinti, kažką keisti. Turime vieną kartą sustoti, įsivertinti ir tik tada daryti kitą žingsnį, nes tai sistema, kurią reformavome labai daug kartų ir kol kas rezultatas nėra toks, kuriuo galėtume labai didžiuotis“, – sakė prezidentas.

Lietuvos investicinių ir pensijų fondų asociacijos (LIPFA) duomenimis, antros pakopos pensijų fondų turto vidutinė svertinė grąža pernai buvo neigiama ir siekė minus 13,8 procento. Tačiau rinkos ekspertai sako, kad po nuosmukio visada būna augimas.

Antros pakopos pensijų sistemoje dalyvauja apie 1,4 mln. dirbančių žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas