Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
17:17 /17:23

G.Nausėda: sprendimas „MG Baltic“ byloje rodo, kad teisingumas Lietuvoje egzistuoja

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad Aukščiausiojo Teismo sprendimas „MG grupės“ (buvusios „MG Baltic“) politinės korupcijos byloje rodo, kad teisingumas Lietuvoje egzistuoja.
Gitano Nausėdos ir Albanijos Prezidento Bajram Begaj spaudos konferencija
Gitano Nausėdos ir Albanijos Prezidento Bajram Begaj spaudos konferencija / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

„(Sprendimo – BNS) reikšmė ypatinga ir labai fundamentali, kad teisingumas Lietuvoje egzistuoja, sprendimai, kurie buvo priimti ankstesnėje grandyje, iš esmės, yra patvirtinti“, – žurnalistams Kaune ketvirtadienį sakė G.Nausėda.

„Ir kad žmonės, kurie daro tokias veikas, ir ypatingai įsipainioję į politinės korupcijos schemas, anksčiau ar vėliau liks nubausti ir jie yra nubausti“, – pridūrė jis.

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) ketvirtadienį iš esmės paliko galioti apeliacinės instancijos teismo sprendimą, kuriuo penki fiziniai ir trys juridiniai asmenys pripažinti kaltais dėl kyšininkavimo, prekybos poveikiu, papirkimo, piktnaudžiavimo ir neteisėto praturtėjimo

LAT paliko vieną buvusių koncerno „MG Baltic“ vadovų Raimondą Kurlianskį, buvusį Liberalų sąjūdžio lyderį Eligijų Masiulį, parlamentarą Vytautą Gapšį ir kitus politinės korupcijos byloje kaltintus asmenis nuteistais, tačiau perkvalifikavo dalies jų nusikaltimus ir skyrė kiek švelnesnes bausmes.

R.Kurlianskiui laisvės atėmimo bausmė sutrumpinta pusmečiu – nuo šešerių iki pusšeštų metų, jam skirta bauda sumažinta nuo beveik 19 tūkst. iki beveik 17 tūkst. eurų.

V.Gapšiui skirta ketverių metų ir trijų mėnesių laisvės atėmimo bausmė vietoj anksčiau Apeliacinio teismo skirto puspenktų metų įkalinimo.

Buvusiam liberalui Šarūnui Gustainiui anksčiau skirta maždaug 19 tūkst. eurų bauda pakeista į 15 tūkst. eurų.

Liberalų sąjūdžio ir „MG grupei“ skirtos baudos taip pat nežymiai pakeistos, į atitinkamai beveik 375 tūkst. eurų ir 1,11 mln. eurų.

Nuosprendžiai E.Masiuliui, buvusiam liberalui Gintarui Steponavičiui ir Darbo partijai liko nepakeisti.

Apeliacinis teismas pernai lapkritį E.Masiuliui pernai skyrė pusšeštų metų laisvės atėmimo ir konfiskavo iš jo daugiau nei 240 tūkst. eurų, G.Steponavičiui – daugiau nei 15 tūkst. eurų baudą, Darbo partijai – daugiau nei 301 tūkst. eurų baudą.

LAT sprendimas yra galutinis ir neskundžiamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento