Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 09 28

G.Nausėda su E.Macronu tikisi išsamios diskusijos apie santykius su Rusija

Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda tikisi su į Vilnių atvykstančiu Prancūzijos vadovu Emmanueliu Macronu išsamiai aptarti pozicijas dėl santykių su Rusija.
Gitanas Nausėda
Gitanas Nausėda / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Turime daug ką aptarti – ne tik klausimus, kuriais kalbame unisonu, bet ir tuos aspektus, kuriais turime išsamiau paaiškinti vienas kitam savo poziciją. Tarp pastarųjų paminėčiau požiūrį ir santykius su Rusija, Europos strateginės autonomijos siekį, NATO vaidmenį ir perspektyvą“, – feisbuke pirmadienio rytą parašė šalies vadovas.

„Tikri bičiuliai turi ne tik mandagiai linkčioti vienas kitam galva, bet, jei reikia, ir padiskutuoti ar pasiginčyti. Neabejoju, kad Lietuva ir Prancūzija yra būtent tokie draugai“, – pridūrė G.Nausėda.

Lietuvos diplomatai yra kritikavę E.Macrono siekį užmegzti glaudesnį dialogą su Rusija, lietuviai taip pat nuogąstauja, kad prancūzų propaguojama Europos strateginės autonomijos idėja nesusilpnintų Europos ryšių su JAV gynybos ir saugumo srityje.

G.Nausėda taip pat pasveikino E.Macrono poziciją, kad Vakarų nepripažįstamas Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka turi trauktis iš pareigų.

„Pareiškęs, kad Aliaksandras Lukašenka privalo trauktis, nes neteko legitimumo, Prancūzijos Prezidentas pademonstravo aiškią poziciją ir demokratinės visuomenės lyderiui būdingus principus. Šių savybių vis dar kartais pritrūksta Europos Sąjungai, priimant bendrus sprendimus Baltarusijos klausimu“, – teigė G.Nausėda.

E.Macronas oficialaus vizito į Lietuvą atvyks pirmadienio popietę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai