Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

G. Nausėda su ES vadovais aptars paramą Ukrainai, situaciją Artimuosiuose Rytuose

Prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį su Europos Sąjungos (ES) lyderiais Briuselyje kalbėsis apie paramą Ukrainai, migraciją ir situaciją Artimuosiuose Rytuose.
Gitanas Nauseda  / BNS nuotr.
Gitanas Nauseda / BNS nuotr.

Europos Vadovų Tarybos (EVT) susitikime taip pat bus aptariamos Moldovos ir Sakartvelo eurointegracijos perspektyvos, pasirengimas lapkritį vyksiančiai Jungtinių Tautų (JT) klimato kaitos konferencijai (COP29).

ES lyderiai ketina apžvelgti pažangą Ukrainai tiekiant oro gynybos sistemas, amuniciją ir raketas.

Situacija Ukrainoje aptariama Ukrainos prezidentui Volodymyrui Zelenskiui savo šalies parlamentui pristačius ilgai lauktą pergalės planą. 

Pasiūlymą sudaro penki punktai: kvietimas Ukrainai prisijungti prie NATO, gynybos aspektas, atgrasymas nuo Rusijos agresijos, ekonomikos augimas ir bendradarbiavimas bei saugumo architektūra po karo.

Jį ukrainiečių prezidentas turėtų pristatyti ir ES lyderiams.

Taip pat ketinama aptarti, kaip artėjant žiemai sustiprinti Ukrainos energetikos sektorių ir šalies kritinę infrastruktūrą.

Situaciją Artimuosiuose Rytuose ES lyderiai aptars Izraeliui intensyvinant atakas prieš „Hezbollah“ kovotojų pozicijas Libane.

Izraelio ir Libano pasienyje beveik kasdien vyksta apsikeitimas ugnimi, tad dešimtys tūkstančių žmonių abiejose sienos pusėse buvo priversti palikti savo namus.

Briuselis nuolat ragina nutraukti ugnį Libane ir Gazos Ruože.

ES vadovai taip pat diskutuos apie migraciją, dėmesį skirs išorės sienų kontrolės stiprinimui, kovai su migrantų instrumentalizavimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito