Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 08 29 /12:21

G.Nausėda: „Wagner“ kovotojų įsitraukimo į neteisėtą migraciją pasienyje nefiksuojama

„Wagner“ samdinių grupės įsitraukimo į neteisėtą migraciją Lietuvos pasienyje šiuo metu nefiksuojama, sako prezidentas Gitanas Nausėda.
Gitanas Nausėda
Gitanas Nausėda / Pauliaus Peleckio / 15min nuotr.

„Šiuo metu „Wagner“ kovotojų įsitraukimo į nelegalią migracijos schemą arba atvejų nėra, aš kalbu pirmiausia apie mūsų pasienį pirmiausią, aš nekalbu apie Lenkiją“, – antradienį Varėnos rajone žurnalistams sakė G.Nausėda.

Prezidentas taip pat tvirtino, jog negalima atmesti tokių atvejų galimybės.

„(...) pastaruoju metu, deja, iš kai kurių Baltarusijos opozicijos veikėjų susilaukiame informacijos, skelbiama, kad „Wagner“ kovotojams yra išduodami baltarusiški pasai jau mažiausiai mėnesį“, – pridūrė šalies vadovas.

Regiono šalyse nerimas dėl saugumo padėties pastaruoju metu išaugo į Baltarusiją atsikrausčius „Wagner“ samdinių grupei.

Anksčiau šį mėnesį Lietuvai uždarius Šumsko ir Tverečiaus pasienio su Baltarusija kontrolės punktus, ministrė pirmadienį pranešė, jog šalis planuoja uždaryti dar du punktus su Baltarusija.

G.Nausėda taip pat sakė besitikintis, kad Seimas rudens sesijoje sugrįš prie ribojimų Rusijos ir Baltarusijos piliečiams suvienodinimo ir šį klausimą išspręs galutinai.

„Tai tiktai verčia prisiminti mano vetuotą įstatymą, kuomet mes sakėme, kad tokio pobūdžio grėsmė gali iškilti ir visiškai nesvarbu ar „Wagner“, ar kitos priežastys lemtų, kad žmonės, nedraugiški mūsų valstybei, gali įgyti baltarusiškus pasus ir stengtis destabilizuoti situaciją“, – teigė prezidentas.

Seimas yra priėmęs įstatymą dėl ribojamų priemonių Rusijos ir Baltarusijos piliečiams, tačiau pastariesiems ribojimų įvesta mažiau.

G.Nausėda laikosi pozicijos, kad Baltarusijos piliečiams turėtų būti taikomos tokios pačios sankcijos kaip rusams, tačiau Seimas atmetė tokį jo veto dėl laisvesnių sąlygų baltarusiams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas