Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
06 25

G.Nausėdos metinė kalba: patys svarbiausi akcentai

Prezidentas Gitanas Nausėda antradienį Seime sakė tradicinį metinį pranešimą, kurio metu, kaip sakė ir politologai, išsamiai apžvelgė gyvenimą šalyje, jis taip pat nepagailėjo ir karčių žodžių pastaruoju metu skandaluose skęstantiems valdantiesiems. 15min atrinko, mūsų nuomone, svarbiausius šios kalbos akcentus.

„Ministrė nekalta, aplinka kalta“. Netikėtas ir iš anksto neplanuotas G.Nausėdos pasisakymas apie pasitraukusią socialinės apsaugos ir darbo ministrę Moniką Navickienė tapo bene svarbiausiu kalbos akcentu, kai šalies vadovas prisiminė dar Rolando Pakso laikų frazę. Pranešimą G.Nausėda ketino baigti poeto Justino Marcinkevičiaus žodžiais, tačiau nepraleido progos paleisti dar vienos strėlės į valdančiųjų daržą. Šie prezidento pastebėjimai nuskambėjo M.Navickienei besiklausant jų gyvai Seimo salėje ir tą pačią dieną minint 43-iąjį gimtadienį.

VIDEO: Nausėda kirto Navickienei: „Ministrė nekalta, aplinka kalta“
15min nuotr./ Monika Navickienė ir Gitanas Nausėda
15min nuotr./ Monika Navickienė ir Gitanas Nausėda

„Vyriausybė galutinai palaidojo mokesčių reformą“. Ši citata pasirodė pačioje kalbos pabaigoje ir tai tapo dar vienu kirčiu dabartiniams valdantiesiems, nesugebėjusiems reformuoti šalies mokesčių sistemos, apie kurios pokyčius Vyriausybė paskelbė prieš metus, tačiau vėliau reformų paketas nesulaukė net ir valdančiųjų paramos. Kalbėdamas apie didesnio pajamų apmokestinimo progresyvumo siekį, G.Nausėda taip pat pabrėžė, kad mokesčių reforma galėtų tapti vienu iš svarbiausių Seimo rinkimų klausimų. Tai – savotiškas vienas pagrindinių uždavinių jau būsimai Vyriausybei.

VIDEO: Ingrida Šimonytė apie Gitano Nausėdos kalbą: ar prezidentas teisingas visiems?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius