Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

G.Paluckas: naujoji dauguma turės spręsti Energetikos ministerijos likimą

Vienas iš socialdemokratų partijos lyderių Gintautas Paluckas sako, kad naujoji valdančioji dauguma turės spręsti dėl Energetikos ministerijos likimo ir prezidento iškeltos idėjos apie Regionų ministerijos sukūrimą.
Gintautas Paluckas
Gintautas Paluckas / Roberto Riabovo / BNS nuotr.

„Dėl Energetikos ministerijos panaikinimo, matyt, gal kažkiek reikėtų ir pagalvoti. Nepaisant to, kad mes pabaigsime tam tikrus infrastruktūrinius energetikos didžiuosius projektus, iššūkių su energetikos sistema tikrai nebus mažiau“, – pirmadienį LRT laidoje „Forumas“ sakė G.Paluckas.

„Kalbant apie tai, ką reikėtų galbūt sukurti, nes prezidentas kalba ir apie Regionų ministeriją, galbūt skaidant Vidaus reikalų ministeriją ar kažką uždaryti, vis tik tai, tuos klausimus turės spręsti naujoji dauguma ir naujoji Vyriausybė“, – teigė jis.

Rugsėjį prezidentas Gitanas Nausėda pasiūlė steigti naują Regionų ministeriją, kuri rūpintųsi regioninės politikos formavimu, regioninių tarybų ir savivaldos savarankiškumo didinimu bei nacionalinio lygmens koordinavimu tarp ministerijų.

Spalį šalies vadovas Regionų ministerijos idėją ragino svarstyti „platesniame kontekste“, įvertinant ir dėl dalies ministerijų, pavyzdžiui Energetikos ministerijos, egzistavimo tikslingumą.

Remiantis BNS užsakymu atlikta „Vilmorus“ apklausa, 51,3 proc. Lietuvos gyventojų galvoja, kad tokia ministerija nereikalinga. Tuo metu penktadalis – 21 proc. – šalies piliečių mano, kad tokia ministerija reikalinga. Dar beveik trečdalis – 27,7 proc. – respondentų nuomonės šiuo klausimu neturi.

Energetikos ministerija įsteigta 1990 metais, po septynerių metų panaikinta jos funkcijas perdavus vykdyti Ūkio ministerijai, ji atkurta 2009 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai