Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 01 20

G.Surplys apie konservatorius: „Šita partija atėjo su siekiu užvaldyti valstybę“

Seimo Užsienio reikalų komiteto vicepirmininkas „valstietis“ Giedrius Surplys mano, kad priežastis, kodėl užsienio politikoje esama nemažų nesutarimų, yra viena partija – Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai. Jo teigimu, nuo kadencijos pradžios matyti, esą konservatoriai atėjo su siekiu užvaldyti valstybę. Čia jis mini siekį, kad Lietuvai Europos Vadovų Taryboje atstovautų premjerė Ingrida Šimonytė, o ne prezidentas Gitanas Nausėda, be to, idėją atsisakyti vienmandačių rinkimų apygardų, valstybės tarnybos pertvarką.

Pasak G.Surplio, konservatorių veikimo principas savo esme turbūt puikiausiai atitinka politologinį partijos apibrėžimą, kad partija yra organizacija, siekianti valdžios:

„Ir ką mes matome nuo pat šios kadencijos pradžios – kad iš tikrųjų šita partija atėjo su siekiu užvaldyti valstybę. Pradedant nuo Europos Vadovų Tarybos, kad dabar tu, prezidente, pasitrauk, atsisės mūsų premjerė, tada vieną dieną ta premjerė taps mūsų partijos pirmininke, nes jau dabar įstojusi į partiją, tada mes parengsime Rinkimų kodekso pataisas, kurias bandysime sustatyti taip, kad kuo daugiau šansų atsirastų mūsų partijos nariams, kuriems sunkiau sekasi vienmandatėse, tai tada galbūt mes galvosime jas naikinti ir t.t.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito