Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 06 10

G.Navaitis už atlygį vertino disertacijas Šiaulių universitete (atnaujinta 21.40 val.)

Seimo narys liberalas Gediminas Navaitis už atlygį vertino disertacijas Šiaulių universitete, trečiadienį pranešė „Lietuvos ryto“ televizija.
Gediminas Navaitis pretenduoja į LRT tarybos nario postą.
Gediminas Navaitis / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Seimo etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas Algimantas Salamakinas teigia, kad tokia veikla laikytina darbu aukštojoje mokykloje, kuris parlamentarui yra griežtai draudžiamas.

Pranešama, kad Seimo narys disertacijų gynime praeitą mėnesį dalyvavo kaip Mykolo Romerio universiteto atstovas, pasirašė sutartį ir dabar laukia pinigų. Dėl 320 litų G.Navaitis sutarė, kai buvo disertacijos gynimo narys, dar 780 litų jam priklauso už antrąjį gynimą gegužės pabaigoje, kai jis buvo oponentas.

Tai yra darbas – kitaip čia nieko nepasakysi, ar autorinė sutartis, ar ne autorinė, tai yra darbas aukštojoje mokykloje ir Seimo nariui tas yra kategoriškai draudžiama, – sakė A.Salamakinas.„Jis turėjo dalyvauti dviejuose gynimuose. Jam priklauso 780 litų už antrą gynimą, o už pirmą yra 320 litų“, – sakė Šiaulių universiteto Mokslo ir meno skyriaus vedėja Daiva Korsakienė.

Pats G.Navaitis televizijai sakė „dar negavęs“ pinigų ir tvirtino „nežinąs“ jų sumos.

„Čia buvo iš seniau įsipareigojimas“, – sakė G.Navaitis. Paklaustas, ar tarėsi dėl atlygio, parlamentaras atsakė neigiamai.

Tačiau, anot „Lietuvos ryto" televizijos, autorinę sutartį, kurioje numatytas atlygis, G.Navaitis yra pasirašęs.

Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas Algimantas Salamakinas teigė, kad tokią veiklą reikia traktuoti kaip darbą aukštojoje mokykloje, už kurį galima prarasti Seimo nario mandatą.

„Yra net nuostata, kada Seimo narys praranda mandatą, jeigu neatsisako darbo arba pradeda dirbti. Seimas dar niekada netaikė tokio labai griežto dalyko, kad nutarimu panaikintų Seimo nario mandatą, jeigu jis pradeda dirbti. Bet tai yra darbas – kitaip čia nieko nepasakysi, ar autorinė sutartis, ar ne autorinė, tai yra darbas aukštojoje mokykloje ir Seimo nariui tas yra kategoriškai draudžiama“, – sakė A.Salamakinas.

G.Navaitis yra sulaukęs kritikos dėl galimai nepagrįstų išlaidų parlamentinei veiklai. Šias lėšas jis yra naudojęs nakvynėms viešbučiuose Palangoje ir Trakuose, kelionei taksi iš Vilniaus į Kauną, knygoms, tarp kurių – ir populiarioji psichologinė literatūra, siaubo romanai, vaikų klasika tapusi vaikiška Aleno Aleksanderio Milno knyga „Pūkuotuko pasaulis“.

Navaitis sulaukė pirmųjų sankcijų (papildyta 21.40 val.)

Liberalų sąjūdžio valdyba mėnesiui sustabdė Seimo nario Gedimino Navaičio narystę partijoje. Toks sprendimas priimtas dėl įtarimų, jog Seimo narys abejotinoms reikmėms išleido lėšas, skirtas parlamentinei veiklai.

Kaip teigima trečiadienio vakarą išplatintame pranešime, G.Navaičio narystė bus atkurta, jei per mėnesį parlamentaras viešai pripažins, kad naudodamas valstybės biudžeto lėšas pažeidė etikos normas, atsiprašys Lietuvos žmonių ir iš savo lėšų padengs visas abejonių sukėlusias išlaidas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai