Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 12 16 /10:51

Gabrielius Landsbergis: nejaučiu prezidento nepasitikėjimo

Užsienio reikalų ministro pareigas išsaugojęs konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis sako nejaučiantis prezidento nepasitikėjimo, nors šalies vadovas sukritikavo tai, jog Vyriausybė liko dirbti nepakitusia apimtimi.
Gabrielius Landsbergis
Gabrielius Landsbergis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Po to, kai premjerė Ingrida Šimonytė nutarė nekeisti Vyriausybės sudėties, prezidentas Gitanas Nausėda pareiškė, jog tai veikiau pralaimėjimas, ne pergalė.

„Manau, kaip negali būti, kad už dviejų ministrų klaidas atsakomybę prisiima visa Vyriausybė ir atsistatydina, nemanau, kad toks sprendimas yra tinkamas.

Lygiai taip pat negali būti kolektyvinės neatsakomybės, kuomet vienas dengia kitus ir susidaro aklos gynybos grupė, ko negali būti, kuomet kalbame apie Vyriausybę“, – komentavo jis.

G.Landsbergis, paklaustas, ar jaučia prezidento pasitikėjimą, atsakė taip:

„Nejaučiu nepasitikėjimo.“

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Gabrielius Landsbergis ir Gitanas Nausėda
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Gabrielius Landsbergis ir Gitanas Nausėda

Jis teigė, kad susitiks su šalies vadovu, tik neaišku, kada: „Kai suderinsim.“

„Neabejoju, kad [prezidentas] turi klausimų. Neabejoju, kad visuomenė turi klausimų prezidentūrai“, – pažymėjo G.Landsbergis.

G.Nausėda, komentuodamas premjerės sprendimą dėl tolimesnio ministrų kabineto darbo, pažymėjo, jog pareigose liko ne tik ministrai, bet ir neatsakyti klausimai, kodėl skiriasi vertybinės nuotaikos ir reali politika.

„Lieka neatsakyti klausimai dėl atskirų ministrų politinės atsakomybės, jeigu galvojama, kad, suradus paskubomis tą iešmininką, visų mundurai liks švarūs, išplauti, tai manau, kad tikrai taip nėra. Ir išeikite į gatvę ir paklauskite žmonių, jie jums turbūt atsakys tą patį“, – komentavo G.Nausėda.

Jis priminė, kad kuomet dabartinė valdančioji koalicija buvo opozicijoje, ji kėlė tuometiniams ministrams aukštus standartus.

„Dabar tie standartai nusileido žemai, klausimas, ar dėl to, kad jie taikomi sau, o ne kitiems, kaip tada“, – kalbėjo prezidentas.

Su šiais žodžiais sutiko ir buvęs premjeras, opozicinės Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ seniūnas Saulius Skvernelis.

„Dabar, kada tą standartą patiems reikėjo taikyti, jis atsidūrė stalčiuose“, – teigė jis.

Politikas pažymėjo, kad stiprybę šioje situacijoje gali pademonstruoti ir opozicija, ir prezidentas.

„Standartas nusileido žemyn, tokia yra realybė. Bet standartą gali palaikyti ne tik valdantieji, bet ir kiek stengiasi opozicija, ir pats prezidentas“, – komentavo S.Skvernelis.

Pauliaus Peleckio / 15min nuotr./Saulius Skvernelis
Pauliaus Peleckio / 15min nuotr./Saulius Skvernelis

Kad Vyriausybė liks dirbti ta pačia sudėtimi, nors du ministrai – užsienio reikalų ministras G.Landsbergis ir susisiekimo ministras Marius Skuodis – buvo parašę atsistatydinimo pareiškimus, I.Šimonytė pranešė antradienį vakare.

Ministrai atsistatydinti ketino kilus skandalui dėl per Lietuvą traukiniais gabenamų baltarusiškų trąšų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas