Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 05 17

Gabrielius Landsbergis neskuba glausti Antano Guogos

Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis neskuba žadėti iš Liberalų sąjūdžio besitraukiančiam ir jam simpatijas reiškiančiam europarlamentarui Antanui Guogai vietos savo partijoje. Pasak G.Landsbergio, visiems liberalams pirmiausia reikėtų nurimti.
Gabrielius Landsbergis
Gabrielius Landsbergis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Dalyvaudamas 15min konferencijoje antradienį A.Guoga gyrė konservatorius ir užsiminė, kad savo politinę ateitį įsivaizduoja su su šia politine jėga.

„Aš balsuosiu už konservatorių partiją“, – paklaustas, už ką pats balsuos Seimo rinkimuose rudenį, atsakė laikinasis Liberalų sąjūdžio pirmininkas A.Guoga.

VIDEO: Antanas Guoga – tiesioginėje 15min konferencijoje

Jis tikino, kad konservatorių pirmininku G.Landsbergiu pasitiki šimtu procentų.

„Galiu dėt už jį galvą“, – sakė A.Guoga.

Tačiau Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų pirmininkas G.Landsbergis neskuba žadėti A.Guogai savo partijos bilieto.

Pasak jo, kol kas liberalams reikėtų nurimti ir susitvardyti.

„Aš manau, kad tiek Antanas, tiek kiti liberalai iš tikrųjų dabar labai stipriai emocingai reaguoja į visą aplinką, kuri jiems neduoda nė sekundės atsipūsti. Nėra korektiška dabar komentuoti emocionalių pareiškimų. Linkiu liberalams susitvarkyti, nurimti, išsišluoti viduje, atsitiesti iš tos krizės, išlipti iš duobės, kurioje jie yra parpuolę ir ramiai dėliotis žingsnius, kurie atvestų iki bendros koalicijos rudenį“, – 15min antradienį sakė G.Landsbergis.

Pasak jo, matyti, kad šiuo metu liberalai pasidavę emocijoms, todėl ir A.Guogos pareiškimo apie norą jungtis prie konservatorių kol kas nereiktų vertinti rimtai.

„Aš nemanau, kad tai yra apgalvota ir komunikacine, ir politine logika. Pirmiausia, linkiu šaltų nervų“, – kalbėjo konservatorių pirmininkas.

A.Guoga antradienį 15min konferencijoje pareiškė, kad per valandą dvi parašys Liberalų sąjūdžiui prašymą pasitraukti iš laikinojo partijos pirmininko pareigų.

Šioje konferencijoje liberalą lydėjo konservatorius Žygimantas Pavilionis. Jis stebėjo A.Guogos pokalbį 15min redakcijoje ir po konferencijos apkabinęs A.Guogą jį gyrė puikiai atsilaikius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas