Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 02 01

Gargžduose – besmegenių protestas prieš kylančias valdininkų algas

Pirmadienio rytą į darbą Klaipėdos rajono savivaldybėje, Gargžduose, atėjusius valdininkus pasitiko senių besmegenių paradas. Šitaip piktinamasi išaugusia rinkliava už atliekas rajone ir kartu padidėjusiais priedais prie algų trims administracijos vadovams.
Pirmadienio rytą Klaipėdos rajono savivaldybės valdininkus pasitiko besmegenių protestas.
Pirmadienio rytą Klaipėdos rajono savivaldybės valdininkus pasitiko besmegenių protestas. / Facebook grupės „Gargždai United“ nuotr.

Gargždiškiai visą savaitgalį lipdė besmegenius, fotografavo ir kėlė į socialinius tinklus. Dalis besmegenių buvo pastatyta prie pat savivaldybės. Šitaip išreiškiamas protestas dėl padidintos rinkliavos už atliekas. Taip pat jie piktinosi padidintais priedais valdininkams.

Praėjusią savaitę 15min portalas pranešė, kad Klaipėdos rajono savivaldybės gyventojams augs rinkliava už atliekas dėl išaugusio vadinamojo „vartų mokesčio“.

Skaičiuojama, kad gyventojams atliekų išvežimas per mėnesį brangs nuo maždaug 25 ct iki 2 eurų. Pavyzdžiui, jei mieste butą turintis gyventojas iki šiol už atliekų išvežimą mokėdavo 4 eurus ir 68 centus, išaugus kainai, mokės 6 eurus ir 51 centą. Nuosavuose namuose gyvenantieji iki šiol vidutiniškai mokėję maždaug 5 eurus ir 35 centus, dabar mokės 7 eurus ir 43 centus.

Facebook grupės „Gargždai United“ nuotr./Gargždiškiai lipdė besmegenius, taip išreikšdami protestą prieš augančias rinkliavas už atliekų tvarkymą.
Facebook grupės „Gargždai United“ nuotr./Gargždiškiai lipdė besmegenius, taip išreikšdami protestą prieš augančias rinkliavas už atliekų tvarkymą.

Tame pačiame tarybos posėdyje buvo pritarta ir kitam pokyčiui: 40 proc. padidėjo priedai administracijos valdininkams. 40 proc. priemokas už papildomas užduotis, įvairių projektų įgyvendinimus gaus administracijos direktorius, neseniai grasinęs paliksiąs postą, Artūras Bogdanovas, neseniai į pavaduotojos postą sugrįžusi, buvusi Seimo narė, Rasa Petrauskienė ir antrasis pavaduotojas Justas Ruškus. Skaičiuojama, kad jų atlyginimai didės maždaug 700–800 eurų.

Kaip informavo savivaldybės administracija, priedai Administracijos vadovams skirti Tarybos sprendimu, vadovaujantis Lietuvos Respublikos vietos savivaldos įstatymo 16 straipsnio 2 dalies 9 punktu, Lietuvos Respublikos valstybės tarnybos įstatymo 30 straipsnio 1 dalies 2 punktu.

Vietos gyventojus toks algų didinimas supykdė. „Dauguma gyvena iš išmokų, norėtų dirbti, bet negali. Jie čia praneša apie išaugusias rinkliavas mums, o patys sau algas didins. Šis atliekų mokestis mūsų šeimai per metus atsieis apie 30 eurų. Tai yra dideli pinigai“, – 15min teigė gargždiškė dviejų vaikų mama Eglė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas