Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2015 02 16

Garliava – ryškiausias patriotizmo taškas Lietuvos žemėlapyje

„Be Babtų, Čekiškės, Garliavos nebūtų Lietuvos“, – tvirtina žurnalistas ir rašytojas Vilius Kavaliauskas. Vasario 12 dieną Raudondvaryje jis pristatė naujausią savo knygą, kurioje – daugiau kaip 600 biografijų, beveik 100 Vyties Kryžiaus kavalierių istorijų ir prisiminimų, iliustruotų nuotraukomis.
Garliavos savanorių susitikimas. 1938 m.
Garliavos savanorių susitikimas. 1938 m.

Pasak autoriaus, 1919-1920 metų pakaunės krašto savanoriai savo gyvenimo pavyzdžiais moko dabartinius lietuvius, kaip ginti savo įsitikinimus ir kovoti už laisvę.

Knygos pristatyme V.Kavaliauskas pabrėžė, kad pakaunės kraštas laisvės kovose visada pasižymėjo masiniu didvyriškumu. Ypač išsiskiria Garliava.

„Savanorių skaičiumi – tai ryškiausias patriotizmo taškas Lietuvos žemėlapyje.

Vien Jonučių kapinėse palaidota daugiau kaip 30 Vyties Kryžiaus kavalierių – beveik tiek, kiek jų buvo visoje Žemaitijoje“, – pastebėjo žurnalistas.

Raudondvario pilyje pristatytą V.Kavaliausko knygos „Pakaunės krašto karžygiai“ išleidusi Kauno rajono savivaldybė žada įamžinti šio krašto savanorių atminimą išskirtiniais suoleliais. 

Idėjos autorė architektė Violeta Beigienė pasiūlė pakaunės miesteliuose pastatyti atverstos knygos formos metalinius suolelius ir juose įrašyti laisvės kovotojų vardus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas