Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 01 11

Garsioji „Grigeo Klaipėda“ byla bus nagrinėjama Šiauliuose

Klaipėdos apygardos teismo administracija pranešė, kad baudžiamoji bendrovės „Grigeo Klaipėda“ byla bus nagrinėjama ne uostamiestyje, o Šiaulių apygardos teisme.
„Grigeo Klaipėda“ fabrikas uostamiestyje
„Grigeo Klaipėda“ fabrikas uostamiestyje / Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr.

Lietuvos apeliacinio teismo nutartimi, priimta antradienį, „Grigeo Klaipėda“ baudžiamoji byla perduota Šiaulių apygardos teismui.

Pagrindinis motyvas – taip siekiama pašalinti bet kokias abejones bylą nagrinėsiančio teismo nepriklausomumu ir nešališkumu, o tuo pačiu bus užtikrinamas svarbus teisingumo interesas. Tad baudžiamoji byla, susijusi su didelio masto tarša, perduota kitam apygardos teismui.

ŠAT archyvo nuotr./Šiaulių apygardos teismas
ŠAT archyvo nuotr./Šiaulių apygardos teismas

Atsižvelgus į apygardų teismų darbo krūvius, taip pat į tai, kad dauguma proceso dalyvių gyvena Klaipėdos mieste ir rajone, baudžiamoji byla perduodama nagrinėti Šiaulių apygardos teismui, kuris nėra pernelyg nutolęs nuo daugumos proceso dalyvių gyvenamųjų vietų, o šio teismo darbo krūvis, lyginant su Kauno ir Vilniaus apygardų teismais, yra ženkliai mažesnis.

Kaltinimai dėl nevalytų nuotekų leidimo į aplinką pareikšti akcinei bendrovei „Grigeo Klaipėda“ ir 14-ai esamų bei buvusių šios įmonės darbuotojų.

Tarp įtariamųjų atsidūrė ir „Grigeo Klaipėda“ valdančios akcinės bendrovės „Grigeo“ pagrindinis akcininkas Gintautas Pangonis.

Pati bendrovė siekia susitaikyti su valstybe.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas