Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 02 19

Gatvėje klaidžiojusio baso ir pusnuogio vaiko istorijos tęsinys: berniukas bent laikinai gyvens ne su tėvais

Trečiadienį Naujojoje Vilnioje, judrioje A.Kojelavičiaus gatvėje, klaidžiojęs vienmarškinis ir basas berniukas, kurį nuo nelaimės išgelbėjo pro šalį važiavęs vilnietis, laikinai gyvens ne su tėvais. Jiems už netinkamą vaiko priežiūrą policija išrašė Administracinio teisės pažeidimo protokolą. Be to, jauna šeima susirūpino socialinės tarnybos. Paaiškėjo, kad vaikas buvo auginamas netinkamomis sąlygomis.
Gatvėje paliktu basu ir pusnuogiu vaiku pasirūpino pro šalį važiavęs pilietis
Gatvėje paliktu basu ir pusnuogiu vaiku pasirūpino pro šalį važiavęs pilietis / V.Kupstaičio nuotr.

Trečiadienį 23 m. vilniečio Vytauto Kupstaičio pastebėtas pusnuogis ir basas maždaug dvejų metų amžiaus berniukas šiuo metu gyvena trumpalaikės globos įstaigoje. Tai portalui 15min.lt patvirtino Vilniaus savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Lina Juškevičienė.

„Tėveliai iki šio įvykio mums buvo visiškai nežinomi. Šeima buvo nežinoma. Dabar aiškinamės situaciją toliau. Tėvams yra duoti tam tikri įpareigojimai, kurių neįvykdžius gali būti priimtas sprendimas nebegrąžinti vaiko į šeimą ir nustatyti institucinę globą“, – sakė L.Juškevičienė.

Ji patvirtino, kad berniuko gyvenimo sąlygomis susidomėta tik po praėjusio trečiadienio įvykio. Tuomet pro šalį važiavęs vilnietis pamatė pusnuogį ir basą verkiantį vaiką vaikštantį judrioje gatvėje ir juo pasirūpino, iškvietė medikus ir policiją.

Greitoji tuomet vaiką nuvežė į Santariškių vaikų ligoninę. Medikai nustatė, kad vaiko sveikatai nebuvo pakenkta.

Tačiau per tą laiką, kol berniukas gulėjo ligoninėje, vaiko teisių apsaugos specialistai apsilankė jo namuose ir nustatė, kad vaikui ten ne vieta. Todėl jau penktadienį berniukas įkurdintas laikinos globos įstaigoje.

Be to, įvykį aiškintis ėmė policija. Pareigūnai nustatė, kad tuo metu, kai vaikas pusnuogis blaškėsi gatvėje, jo motina buvo neblaivi.

Policija vaiko tėvams dėl šio įvykio išrašė administracinio teisės pažeidimo protokolą dėl tėvų valdžios nepanaudojimo arba panaudojimo priešingai vaiko interesams. Šis protokolas jau teisme, tačiau, jei berniuko tėvams tai pirma nuobauda – jiems gresia tik įspėjimas. Jei tėvai bus baudžiami pakartotinai, jiems grės iki 400 litų dydžio bauda.

Pusnuogis gatvėje klaidžiojęs berniukas yra vienintelis vaikas šioje šeimoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas