Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 10 19

Gatvių asfaltavimo ypatumai Smalininkuose: medis auga važiuojamojoje dalyje

Šiais laikais įprasta, kad tiesiant naujus kelius, rekonstruojant gatves, su šaknimis išraunami ir šalimais esantys medžiai. Tik ne Smalininkuose (Jurbarko rajonas). Parko gatvėje senas beržas – tarsi eismo dalyvis: apsaugotas masyvių blokų iš abiejų pusių, auga sau važiuojamojoje dalyje.
Smalininkų gatvės važiuojamojoje dalyje auga beržas
Smalininkų Parko gatvės važiuojamojoje dalyje auga beržas / Karolinos Stažytės nuotr.
Temos: 2 Beržas Smalininkai

„Atvykę žmonės iš kitų miestų stebisi, koks įdomus čia sprendimas priimtas. Neįsivaizduoju, kaip kraupios avarijos čia dar niekas nepadarė. Reiktų kuo greičiau pašalinti tą medį“, – teigė pakalbintas vienas smalininkietis.

Ilgamečiam Smalininkų seniūnui Sauliui Jaručiui pasirodė keista, kad kam tas beržas kliūna. Vyras prisipažino, negirdėjęs dėl to nė vieno kraštiečio nusiskundimo.

Karolinos Stažytės nuotr./Smalininkų gatvės važiuojamojoje dalyje auga beržas
Karolinos Stažytės nuotr./Smalininkų gatvės važiuojamojoje dalyje auga beržas

„Išasfaltavo Parko gatvę gal prieš 10 metų. Ten Smalininkų technologijų ir verslo mokyklos teritorija buvo, – gal dėl to tą medį ir paliko. Blokai, apsaugantys jį, seniai sudėti. Niekam neužkliūva. Pripratę mes prie to esam. Ir tas beržas mums net simboliu tapęs“, – samprotavo seniūnas.

Tas beržas mums net simboliu tapęs.

Anot jo, jokių avarinių situacijų dėl medžio važiuojamojoje kelio dalyje nėra kilę. Leistinas greitis Parko gatvėje tesiekia 40 km/h. Kelių erelių Smalininkuose pasitaiko tik rugsėjo 1-ąją, kuomet į Technologijų bei verslo mokyklą suvažiuoja nauji moksleiviai.

„Jei kam kliūva šis medis, jei sulauksiu žmonių nusiskundimų, reiks spręsti, ką su juo daryti. Niekas iki šiol nesiskundė. Ar šaknys neiškels asfalto? Žinoma, iškels. Juk net namų pamatus iškelia. Bet susitvarkysim ir su tuo“, – patikino S.Jarutis.

Kad Smalininkai garsūs medžiais, galima teigti ir dėl to, jog šiame miestelyje driekiasi didžiausia Lietuvoje ąžuolų alėja (daugiau nei 200 ąžuolų).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai