Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 01 27

Gausus sniegas atneša nuostolius gyventojų turtui: nepamirškite valyti namų stogų

Žiemai stebinant neįprastu sniego gausumu, pastarąją savaitę draudikai fiksuoja gerokai išaugusį žalų gyventojų turtui skaičių. Specialistai prognozuoja, kad šiomis dienomis šalį užklupus snygiui, nuostolių gyvenantys nuosavuose namuose patirs ir dar daugiau. Gyventojai raginami rūpintis savo nuosavybės, asmeniniu bei aplinkinių saugumu ir reguliariai valyti namų stogus, mat čia besikaupiantis sniegas gali lemti tūkstantinius nuostolius, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Gausus sniegas laužo medžių šakas
Gausus sniegas slegia medžių šakas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Draudimo bendrovės ERGO Turto žalų administravimo skyriaus vadovo Mindaugo Ratkevičiaus teigimu, pastarąją savaitę dėl anksčiau iškritusio ir laiku nenuvalyto drėgno ir sunkaus sniego į draudikus kreipėsi dėl jo nukentėję gyvenamųjų namų savininkai.

„Ant pastatų stogų susikaupęs didelis svoris lėmė nemenkus nuostolius. Šalyje praėjusią savaitę užfiksavome įvykių, kai sniego sluoksnis pažeidė namų stogus ar šiltnamius.

Vidutiniškai toks, iš pažiūros nepavojingas, kritulių sluoksnis gyventojui atneša iki 2 tūkstančių eurų nuostolių. O dabartinėmis dienomis, kai snygis šalyje itin stiprus, jo padariniai gali būti gerokai didesni", – perspėja M.Ratkevičius.

Ant pastatų stogų susikaupęs didelis svoris lėmė nemenkus nuostolius.

Pasak draudiko atstovo, praėjusią savaitę fiksuoti ir gyventojams dėl šalčio trūkę langų stiklo paketai.

„Kitas svarbus gausiai iškrentančio sniego išbandymas laukia automobilių savininkų. Statydami automobilius po nuožulniais stogais, jie rizikuoja, jog sniego ar ledo luitai užkris ant jų transporto priemonės – tokias žalas fiksuojame kiekvieną žiemą, iškritus gausesniam sniegui. Pastarosiomis dienomis jų rizika itin didelė", – teigia draudimo ekspertas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Žiema Kaune
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Žiema Kaune

Draudikai primena, kad šąlant orams ir gyventojams intensyviau šildant namus, tradiciškai atsiskleidžia ir tikrieji netinkamų šildymo sistemų pavojai:

„Pastaruoju metu gerokai dažniau kyla ir gaisrai, kurių priežastimi dažniausiai tampa krosnių, židinių bei dūmtraukių įrengimo ir eksploatavimo taisyklių pažeidimai, netvarkinga elektros instaliacija, neatsargus elektros prietaisų naudojimas. Vien praėjusią savaitę užfiksavome 5 tokias nelaimes", – priduria M.Ratkevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas