Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2013 11 27

Gelbėtojai perspėja dėl stipraus vėjo ir prastų eismo sąlygų

Trečiadienį ir ketvirtadienio naktį Lietuvoje kyla stiprus vėjas, o keliuose vairuotojai turėtų saugotis slidžių ruožų, perspėja tarnybos.
Viniuje vėjas išvartė medžius
Audra Viniuje (asociatyvinė nuotr.). / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas įspėja dėl stipraus pietvakarių vakarų vėjo: jo gūsiai siekia 15-17 metrų per sekundę, o vėjo greitis stiprės ir toliau, vakare jis gali pasiekti 15-20 metrų per sekundę.

Vėjas nerims ir rytoj - pietvakarių, vakarų, dieną pereinančio į šiaurės vakarų vėjo gūsiai sieks 15-20 metrų per sekundę, o pajūryje gali sustiprėti iki 25 metrų per sekundę.

Ugniagesiai rekomenduoja nestovėti po aukštais medžiais ir nestatyti po jais automobilių, nestovėti po elektros linijomis.

Dėl to ugniagesiai rekomenduoja nestovėti po aukštais medžiais ir nestatyti po jais automobilių, nestovėti po elektros linijomis, perspėja neliesti ant laidų užvirtusių medžių ar oro linijų atramų. Stiprus vėjas gali sutrikdyti elektros tiekimą, todėl namuose reikia turėti žibintuvėlį, atsarginių elementų, radijo imtuvą bei žvakių.

Ugniagesiai rekomenduoja be ypatingos priežasties neišvykti iš namų, prašo pasirūpinti kaimynais ir pagyvenusiais žmonėmis.

Dėl kelionėms nepalankių oro sąlygų įspėja ir Automobilių kelių direkcija. 16 val. duomenimis, keliuose yra slidžių ruožų, o naktį eismo sąlygas sunkins šlapdriba.

Rytų Lietuvoje bei Alytaus ir Kauno apskrityse valstybinės reikšmės kelių dangos šlapios, vietomis padengtos šlapiu sniegu dėl šlapdribos, barstomi slidūs kelių ruožai. Vakarinėje ir šiaurinėje šalies dalyse bei Marijampolės apskrityje dulksna, magistralinių, krašto ir rajoninių kelių dangos šlapios.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas