Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 26

Generalinė prokuratūra Dariaus Valio vadovavimo metais nukraujavo: prokurorai perbėga į kitą barikadų pusę ir tampa advokatais

Generalinei prokuratūrai pradėjus vadovauti Dariui Valiui, prasidėjo prokurorų, dirbusių su svarbiomis bylomis, migracija.
Darius Valys
Darius Valys / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

LNK „Žinios“ pranešė, kad kai kuriose prokuratūrose jaučiamas didelis prokurorų trūkumas.

Seimas šią savaitę palaimino generalinio prokuroro D.Valio vykdomą prokuratūrų reformą. Tačiau patys prokurorai sako, kad ši pertvarka yra nuostolinga. Iš darbo savo noru išeina vis daugiau pareigūnų, o nauji profesionalai dirbti neateina. Todėl prokuratūros susiduria su dideliais darbo krūviais.

Prokurorų profsąjungos pirmininkas Stasys Kasiulis sako, kad daugelis prokuratūrų darbuotojų iš darbo išeina, nes nesijaučia stabiliai. Kai kuriose prokuratūrose padėtis katastrofiška – Kaišiadoryse, Prienuose, Raseiniuose. Ten prokurorams sunku organizuoti darbą,

Pasak S.Kasiulio, nuo tada, kai Generalinei prokuratūrai pradėjo vadovauti D.Valys, iš darbo išėjo daugiau nei 20 patyrusių prokurorų.

„Anksčiau Generalinės prokuratūros prokurorai ne visada atlikdavo tas funkcijas, kurias dera. Mes matome galimybes šioje srityje taupyti. Priėmėme papildomus darbuotojus, dirbančius pagal darbo sutartis ar valstybės tarnautojus“, – aiškino prokuratūros pertvarkymo politiką D.Valys.

Per paskutinį pusmetį prokuroro darbą į advokato ar advokato padėjėjo iškeitė ir rezonansines bylas tyrę specialistai – Algimantas Kliunka, Aidas Mažeika. Vasarį atsistatydino vos pusmetį D.Valio pavaduotoju padirbęs Tomas Staniulis. 

Beje, Algimantas Kliunka iš darbo atleistas fantasmagoriškomis aplinkybėmis. Iš pradžių buvo paragintas išeiti, o paskui staiga „pagautas“ išgėręs ir keliantis triukšmą per savo gimtadienį.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas