Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 06

Gintaras Steponavičius vyks į prokuratūrą aiškintis savo statuso politinės korupcijos byloje

Specialiojo liudytojo statusą politinės korupcijos byloje turintis Gintaras Steponavičius antradienį neatvyko į Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos posėdį, kuriame planuota jį atšaukti iš seniūno pavaduotojo posto. G.Steponavičius penktadienį vėl keliaus į Generalinę prokuratūrą ir su prokurorais aptars savo statusą byloje.
Gintaras Steponavičius
Gintaras Steponavičius / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Atsisakyti frakcijos seniūno pavaduotojo pareigų G.Steponavičius pirmadienį pasiūlė pats.

„Mes nutarėme nespręsti, nes jis neatėjo. Ar tai dėl vaikų, ar ko... Jis atėjo į Seimo posėdį 10 valandą, viskas tvarkoje, bet frakcijos posėdyje jo klausimo jam nedalyvaujant pasiūliau nespręsti“, – 15min antradienį sakė frakcijos seniūnas Eugenijus Gentvilas.

Pats G.Steponavičius 15min teigė, kad posėdyje dalyvauti negalėjo, nes dalyvavo susitikime.

„Aš esu išsakęs valią, kad stabdau savo įgaliojimus. Negalėjau dalyvauti frakcijos posėdyje, turėjau kitą suplanuotą susitikimą. Situacija tokia, nemanau, kad bus kažkokių prieštaravimų“, – sakė jis.

Paaiškėjus, kad politinės korupcijos bylą tiriantys prokurorai jam yra suteikę specialiojo liudytojo statusą, G.Steponavičius sustabdė narystę partijoje.

Kyla klausimų, ar yra pasakyta tiesa.

„Aš buvau kviestas kaip liudytojas ir parodymus daviau kaip liudytojas. Supratau, kad aš specialusis liudytojas pastarosiomis dienomis praėjusios savaitės pabaigoje“, – BNS yra sakęs G.Steponavičius. Jis tvirtino nenuslėpęs savo statuso, o jo tiesiog „neužfiksavęs“.

Tokiais paaiškinimais pradžioje bandė tikėti ir E.Gentvilas, tačiau vėliau pareiškė, jog G.Steponavičiaus pasisakymai kelia klausimų: „Kyla klausimų, ar yra pasakyta tiesa. Apmaudu, jei buvo sakoma netiesa, žinant tikrąją tiesą.“

Specialiojo liudytojo statusas suteikiamas griežtai laikantis procedūros: pirma priimamas prokuroro nutarimas, su juo supažindinamas asmuo, kuriam suteikiamas statusas, ir šis asmuo turi nutarimą pasirašyti.

Apie tai 15min antradienį paklaustas G.Steponavičius sakė negalintis daugiau nieko komentuoti: „Aš žinau, ką ir pasakiau, kaip yra. Palaukime penktadienio.“

G.Steponavičius sakė penktadienį vėl apsilankysiantis Generalinėje prokuratūroje.

„Noriu aptarti vykdomą tyrimą ir atsakyti į papildomus klausimus, jei tokių kils. Šiame susitikime taip pat aptarsime pastarųjų dienų aktualiją – mano statusą byloje. Mano atsakingas požiūris į šį tyrimą nesikeičia. Noriu, kad visuomenei būtų atsakyta į visus rūpimus klausimus“, – savo „Facebook“ paskyroje rašė G.Steponavičius.

Politikas yra sakęs, kad pirmą ir paskutinį kartą apklausoje prokuratūroje lankėsi rugpjūčio 11 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas