2015 06 29

Gintarinė Baltijos jūra įkvepia žygiams – šok ant dviračio!

Pajūryje nebūna blogo oro – nejau tik degintis ten važiuojame? Gali pritrūkti fantazijos ir pinigų, tačiau veiklos – niekada. Dienos iššūkis – kelionė dviračiu iki Juodkrantės ir atgal. Kyla abejonių, ar lietuviai pažįsta tokias pramogas, nes pakeliui daugiausia sutikome turistaujančius vokiečių senjorus.

Neverta skubėti. Keletą kilometrų takas veda palei jūrą. Bendri, vyrų, moterų, nudistų paplūdimiai. Galima sustoti, kur tik pageidauji.

Perlipi kopą, ir tu jau prie švariausios Baltijos jūros, kokią tik galima pas mus rasti.

Nedidelis patarimas – nueikite prie jūros ten, kur nėra jokių paplūdimių. Tokių vietų daugiausia ir galima rasti Kuršių nerijoje.

Įspūdžio aprašyti neįmanoma – bekraštis dangus, neužmatoma jūra ir smėlis, kiek tik užmatai į abi puses. Pirma mintis – kodėl žmonės grūdasi į paplūdimius, kai rojus yra čia.

Pakeliui nepražiopsosi ir „kitokio“ rojaus – tai 2006 metais Neriją nuniokojusio gaisro padariniai. Dabar čia mokslininkai stebi, kaip gamta atsinaujina po gaisro – nieko skinti ar valyti nuodėgulių negalima. 

Pirma mintis – kodėl žmonės grūdasi į paplūdimius, kai rojus yra čia.

Pagaliau Juodkrantė – nuo Palangos centro lygiai 60 kilometrų. Jauna padavėja Miglė siūlo užkąsti žuvies – juk teks dar minti atgal, reikia energijos.

Deja, šviežios žuvies nėra. Žvejai tiesiog jos nesugauna. Tai reiškia, kad visi karšiai, uotai ir visos kitos rūkytos žuvys prekyvietėse – pernykštės. Skani ir pernykštė žuvis, tačiau ji turėtų būti gerokai pigesnė. Nori save apgauti – pirk „šviežią“ karšį. Nori sudalyvauti loterijoje – pirk rūkytą karpį.

„Sugavo pernai ir užšaldė, o dabar – atšildo ir išrūko. Pateikia kaip šviežias. Norite šviežios žuvies, atvykite liepos viduryje. Tačiau ir tuomet užsukite čia – pasakysime tiksliai“, – atviravo padavėja. Ji teigia, kad kavinė griežtai laikosi teisybės politikos – niekada nemeluoja klientams.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Kelionės akimirka
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Kelionės akimirka

Žuvies kioske pardavėja tikino, kad ką tik buvo šviežių karšių, kuriuos jau pardavė. Taip pat rodė ranka į riebius ešerius, kuriuos sugauna Kuršių mariose. „Visas kitas žuvis – atsivežame šaldytas ir patys išrūkome“, – teigė pardavėja.

Nori save apgauti – pirk „šviežią“ karšį. Nori sudalyvauti loterijoje – pirk rūkytą karpį.

Kelias atgal atrodo trumpesnis, tačiau sunkesnis. Juk laukia dar 60 kilometrų.

Vienas patarimas – grįžtant galima įšokti į keltą naujojoje perkėloje. Ne dėl to, kad tai porą kilometrų arčiau.

Bent jau šių dienų vakarais senoji perkėla kelia kone kas 45 minutes. Naujoji – keliskart dažniau. Galima tik spėti, jog tokius pokyčius lėmė Jūrų muziejaus remontas, kuris turėtų baigtis tik po poros metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų