Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 03 04

„Grigeo Klaipėda“ nesėkmė teisme: pralaimėjo bylą prieš buvusį darbuotoją

Į aplinkosauginį skandalą įsivėlusi kartono gamintoja „Grigeo Klaipėda“ teisme išgirdo sau nepalankų sprendimą. Klaipėdos rajono apylinkės teismas priėmė sprendimą, jog buvęs gamybos vadovas Jonas Garalis buvo atleistas neteisėtai. Jam turės būti išmokėta solidi suma.
„Grigeo Klaipėda“ fabrikas uostamiestyje
„Grigeo Klaipėda“ fabrikas uostamiestyje / Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr.

J.Garalis buvo atleistas praėjusių metų gegužę. Atleidimo aplinkybes vyras skundė Darbo ginčų komisijai. Ši pripažino, kad buvęs gamybos vadovas iš pareigų dėl šiurkštaus darbo pareigų pažeidimo, tyčia padarytos turtinės žalos darbdaviui ar bandymo padaryti jam žalą buvo atleistas neteisėtai.

Byla persikėlė į Klaipėdos rajono teismą.

Čia aukštas pareigas bendrovėje ėjęs vyras šventė pergalę. Antradienį priimtas jam palankus sprendimas, „Grigeo Klaipėda“ įpareigota sumokėti kompensaciją už priverstinę pravaikštą nuo praėjusių metų gegužės 17 d. iki šių metų kovo 3 d., – per 55 tūkst. eurų neatskaičius mokesčių. Taip pat bendrovė įpareigota J.Garaliui mokėti vidutinį atlyginimą už priverstinę pravaikštą iki teismo sprendimo įvykdymo dienos. „Grigeo Klaipėda“ turės sumokėti ir kompensaciją – keturis vidutinius atlyginimus. Ši suma neatskaičius mokesčių siekia 22 tūkst. 272 eurus. Sprendimas gali būti skundžiamas per 30 dienų.

J.Garalis „Grigeo Klaipėda“ gamybos vadovu dirbo nuo 2011-ųjų.

Tuo tarpu nevalytų nuotekų išleidimu kaltinama bendrovė iš J.Garalio ir buvusio generalinio direktoriaus Vido Beržonskio siekia prisiteisti per 2,7 mln. eurų.

Išplatintame pranešime buvę vadovai kaltinti nepagrįstu bendrovės piniginių lėšų mokėjimu bei sistemingu veikimu prieš bendrovės interesus, netinkamu pareigų vykdymu. Po atlikto vidinio tyrimo pranešta, kad šie du vadovai atsakingi ir dėl netinkamo nuotekų valymo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas