Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 03 31

„Grigeo Klaipėda“ pasiekė – byla dėl krakmolo bus nagrinėjama iš naujo

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas grąžino į Klaipėdos apygardos teismą bylą, kurioje „Grigeo Klaipėda“ siekia prisiteisti iš atsakovų 1,4 mln. eurų dėl krakmolo, reikalingo gamybos procesui, pirkimo.
„Grigeo Klaipėda“
„Grigeo“ Klaipėda / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Penktadienį Lietuvos Aukščiausiasis Teismas praneša, kad išnagrinėjo civilinę bylą pagal ieškovės AB „Grigeo Klaipėda“ kasacinį skundą.

Šioje byloje AB „Grigeo Klaipėda“ prašė teismo priteisti solidariai iš atsakovų 1 424 516 eurų nuostolių atlyginimo, taip pat palūkanas nuo priteistos sumos.

Ieškovė teigė, kad pagal sudarytas pirkimo–pardavimo sutartis dėl tapijokos krakmolo atsakovės UAB „ChemTrade LT“, Airijoje registruota bendrovė „Sago Industries Limited“ pristatė ieškovei ne sutartą tapijokos krakmolą, o pigesnį kviečių krakmolą.

Bylą išnagrinėjęs Klaipėdos apygardos teismas ieškinį atmetė.

Lietuvos apeliacinis teismas šį sprendimą paliko nepakeistą.

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas, išnagrinėjęs AB „Grigeo Klaipėda“ kasacinį skundą, konstatavo, kad pirmosios instancijos teismas be pagrindo rėmėsi prejudicija, taip pat neišreikalavo įrodymų iš atsakovių, kad jos faktiškai turėjo atitinkamą kiekį tapijokos krakmolo ir ginčo laikotarpiu galėjo jį patiekti ieškovei, todėl neįvertino įrodymų visumos, o apeliacinės instancijos teismas šių pažeidimų neištaisė. Tik įvertinus įrodymų visumą galima pagal proceso teisės normų reikalavimus padaryti išvadas, kokios rūšies krakmolą ginčo laikotarpiu patiekė atsakovės.

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas teismų procesinius sprendimus panaikino ir perdavė bylą iš naujo nagrinėti Klaipėdos apygardos teismui.

Ši Lietuvos Aukščiausiojo Teismo nutartis yra galutinė ir neskundžiama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas