2013 01 11

Gruzijos ministrė Maja Pandžikidzė atmetė priekaištus dėl politinių oponentų persekiojimo

Lietuvoje viešinti Gruzijos užsienio reikalų ministrė Maja Pandžikidzė penktadienį atmetė priekaištus dėl politinių oponentų persekiojimo, sakydama, kad naujoji Gruzijos valdžia tenori ištirti praeities įvykius.
Dalia Grybauskaitė ir Gruzijos užsienio reikalų ministrė Maja Pandžikidzė
Dalia Grybauskaitė ir Gruzijos užsienio reikalų ministrė Maja Pandžikidzė / Džojos Gundos Barysaitės nuotr.

„Daugelis žmonių buvo nustebinti, kad “Gruzijos svajonė„ galėjo laimėti šiuos rinkimus, o kita staigmena mūsų draugams ir partneriams buvo ta, kad (prezidentas) Michailas Saakašvilis nėra didžiausias pasaulio demokratas“, – interviu BNS sakė ministrė.

„Galiu visus patikinti, kad Gruzijoje nebus selektyvaus teisingumo, ir viskas bus vykdoma pagal teisinius principus ir gerbiant žmogaus teises“, – teigė ji.

„Pasibaigus tyrimams ir teismams, galėsime vėl pakalbėti apie šį klausimą, ir bus akivaizdu, kad viskas vyko kaip demokratinėje šalyje. Privalome ištirti savo praeitį, kad išvengtume tokių pat klaidų ateityje“, – kalbėjo ministrė.

Gruzijos valdžia kaltinimų politinių persekiojimu sulaukė po to, kai buvo suimti kai kurie buvę aukšti pareigūnai, dirbę per rinkimus valdžią praradusioje prezidento M.Saakašvilio vyriausybėje, kuri pralaimėjo rudens parlamento rinkimus.

Ministrę priėmęs Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius penktadienį paragino Gruziją vengti veiksmų, kurie galėtų būti traktuojami kaip politinis oponentų persekiojimas.

„L.Linkevičius akcentavo įstatymo viršenybės principo užtikrinimo svarbą ir kvietė vengti veiksmų, kurie galėtų būti traktuojami kaip politinis oponentų persekiojimas“, – rašoma Užsienio reikalų ministerijos pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento