Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 02 06

Gyventojai stabdo daugiabučių statybas: Kauno valdžia leidimą išdavė, o inspekcija sieks jį panaikinti

Privačiame sklype Kauno Antagynės gatvėje norima pastatyti du daugiabučius, tačiau vietiniai gyventojai mano, kad projektas turi trūkumų. Iš pradžių ir Kauno savivaldybė nepritarė projektiniams pasiūlymams, tačiau galiausiai statybos leidimą išdavė. Gyventojai nenurimo – kreipėsi į Statybos inspekciją, kuri nustatė, kad leidimas išduotas neteisėtai. Statybos dar neprasidėjo, o aistros jau nerimsta.
Sklypas Kauno Antagynės gatvėje, kuriame planuojamos daugiabučių statybos
Sklypas Kauno Antagynės gatvėje, kuriame planuojamos daugiabučių statybos / Skaitytojo Sauliaus nuotr.

Į 15min redakciją besikreipęs kaunietis Saulius mano, jog jei valdiškos institucijos nesureaguos laiku, pastačius daugiabučius, iškilusios problemos, kai reikės gauti statybos užbaigimo dokumentus, gali būti numestos ant butus įsigijusių žmonių pečių. Jis nori tam užbėgti už akių.

„Šiuo metu vis dar matomas neatsakingas valstybinių ir savivaldos įstaigų požiūris į naujai projektuojamus gyvenamuosius būstus bei į statybą leidžiančių dokumentų išdavimą. Susidaro įspūdis, kad valdininkai arba nenori pastebėti trūkumų, arba nesugeba jų pastebėti, net jeigu visuomenė juos aiškiai ir tiksliai išdėsto savo pranešimuose.

Vis dėlto, džiugu, kad daugėja atvejų, ypač Vilniuje, kai išduoti statybą leidžiantys dokumentai yra naikinami. Kiekvienas toks atvejis pačius visuomenės narius labiau motyvuoja veikti ginant viešąjį interesą“, – tokiomis mintimis laišką redakcijai pradėjo kaunietis Saulius.

Iš pradžių nepritarė, vėliau leidimą išdavė

Kaip papasakojo šis kaunietis, 2021 metų birželį vieno žemės sklypo Kauno Antagynės gatvėje savininkas surengė viešą svarstymą, kurio metu pristatė planuojamų statyti bei projektuojamų daugiabučių namų projektinius pasiūlymus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas