Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 06 28

Gyvsidabriu nuodytiems Ukmergės teismo darbuotojams – simbolinės kompensacijos

Teisėjų taryba penktadienį vienbalsiai pritarė siūlymui gyvsidabriu užteršto Ukmergės rajono apylinkės teismo teisėjams ir darbuotojams išmokėti vienodo – 1,5 minimalios mėnesinės algos – dydžio materialines pašalpas. Visa iš valstybės rezervo lėšų šioms pašalpoms skiriama suma – 50 tūkst. Lt.
Ukmergės teisme renkamas gyvsidabris
Ukmergės teisme renkamas gyvsidabris / vilkmerge.lt nuotr.

„Tai tik dalis to, ką planavome skirti, tačiau ir toliau stengsimės ieškoti galimybių žmonėms bent minimaliai kompensuoti patirtą žalą“, – Teisėjų tarybos narys Vytautas Zelianka cituojamas penktadienį Nacionalinės teismų administracijos išplatintame pranešime.

Vienkartinės pašalpos dėl būtinybės stiprinti sveikatą apsinuodijus gyvsidabrio garais bus skirtos 25 teisėjams, valstybės tarnautojams ir darbuotojams, dirbantiems pagal darbo sutartis, pradėjusiems dirbti teisme iki 2012 m. gruodžio 18 d. ir šiuo metu tebedirbantiems. 

VIDEO: Komentaras apie kompensacijas gyvsidabriu užteršto teismo darbuotojams

Jau kitą savaitę bus pradėti darbai, susiję su Ukmergės rajono apylinkės teismo pastato valymu. Nacionalinė teismų administracija su kitomis atsakingomis institucijomis patvirtino veiksmų planą dėl teismo pastate esamo turto išvalymo nuo gyvsidabrio ir pervežimo į Ukmergės rajono policijos komisariato patalpas, kuriose laikinai veikia teismas.

Ir toliau bus tęsiamos Ukmergės rajono apylinkės teismo pastate likusio gyvsidabrio židinio paieškos, užterštų medžiagų ir inventoriaus perdavimas pavojingų atliekų tvarkytojams, išardytų konstrukcijų atstatymo darbai.

Du kilogramai gyvsidabrio Ukmergės rajono apylinkės teismo patalpose buvo rasti 2012 m. gruodžio viduryje, darbininkams gręžiant sieną teismo patalpose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento