Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2017 12 31

Haroldas Mackevičius nesustoja: skelbia duomenis apie „Agrokoncerno“ naudai nusavintą ūkininkų turtą

„Valstiečių“ lyderio Ramūno Karbauskio „Agrokoncerno“ pareiškimai ir kaltinimai melu nepadarė įspūdžio „Dviračio šou“ kūrėjui Haroldui Mackevičiui. Visą šventinį laikotarpį su R.Karbauskiu viešai besipliekiantis humoristas nusprendė netylėti ir paskutinę šių metų dieną.
Haroldas Mackevičius
Haroldas Mackevičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Sekmadienį H.Mackevičius sureagavo į R.Karbauskio kaltinimus šmeižtu, skelbiant, jog „Agrokoncernas“ už įsiskolinimus atiminėja žemdirbių žemes. Humoristas per „Facebook“ paviešino pluoštą ištraukų iš teismų sprendimų, kurios rodo ir ūkininkų turto areštus „Agrokoncerno“ naudai, ir jų turto pardavimą iš varžytinių. Tarp teismų sprendimuose minimo turto – žemė, ūkiniai ir gyvenamieji pastatai, žemės ūkio technika.

Be to, vienos bylos ištraukoje matyti, kad „Agrokoncernas“ galimai landžioja pro skyles įstatymuose. Vienam juridiniam asmeniui draudžiama turėti daugiau nei 500 hektarų žemės, o byloje aprašomas varžytinių procesas, kuriame sudalyvavęs „Agrokoncernas“, tuo metu valdęs beveik 482 hektarus žemės, būtų šią ribą viršijęs. Taigi norą įgyti žemę pareiškė koncerno dukterinė įmonė „Grūdų centras“.

„Jokiu būdu neteigiu, kad išvaržytas turtas atiteko su Ramūnu Karbauskiu siejamoms įmonėms. Ūkininkai žemių, namų, kombainų neteko. Geriausia būtų, kad patys ūkininkai papasakotų savo istorijas. Apie žemę maitintoją. Visiems gražių Naujų metų“, - ironizuoja H.Mackevičius.

Anot „Dviračio šou“ kūrėjo, čia jam pagelbėjo „vienas pilietiškas teisininkas“, nepagailėjęs laiko viešai prieinamų teismų sprendimų, susijusių su „Agrokoncernu“, peržiūrai.

Kiek anksčiau, šeštadienį, H.Mackevičius viešai kreipėsi į „Agrokoncerną“ su prašymu pateikti standartinės sutarties su ūkininku pavyzdį.

Nei R.Karbauskis, nei „Agrokoncernas“ kol kas nieko neatsakė į šiuos pareiškimus.

Šventinis karas tęsiasi jau porą savaičių

H.Mackevičius į virtualų susišaudymą su R.Karbauskiu įsitraukė po to, kai „valstiečių“ lyderis išėjo į atvirą karą su LRT televizijos žvaigžde, laidos „Dėmesio centre“ vedėju Edmundu Jakilaičiu. Šiame kare paleista jau ne viena artilerijos salvė.

R.Karbauskis laido užuominas, esą E.Jakilaičio ir jo bičiulių verslai siurbia didelius pinigus iš LRT ir galimai nusukinėja mokesčius. E.Jakilaitis atsikirto paviešindamas savo verslo finansinius duomenis ir „Dėmesio centre“ rengimo įkainius.

Kitoje barikadų pusėje E.Jakilaičio turima informacija padėjo atskleisti, kad „Agrokoncerno“ įvežamos trąšos iš rytinių kaimynių neapmokestinamos ES taikomu antidempingo muitu – jo išvengiama, trąšas „praskiedžiant“ priedais. Kad antidempingo muitai netaikomi – 15min oficialiai patvirtino Muitinės laboratorija. R.Karbauskis atsakymo į šį klausimą vengė.

15min nuotr./Ramūnas Karbauskis ir Edmundas Jakilaitis
15min nuotr./Ramūnas Karbauskis ir Edmundas Jakilaitis

„Agrokoncerno“ savininkas jau kurį laiką tyli žodžių kare. Čia jį pavaduoja „valstiečių“ lyderio dešinioji ranka Seime – Teisės ir teisėtvarkos komiteto vadove neseniai paskirta Agnė Širinskienė. Ji per „Facebook“ skleidžia savo įtarimus apie E.Jakilaičio verslą ir individualią veiklą, o žurnalisto žmoną, užsienio reikalų ministro patarėją Rasą Jakilaitienę, kaltina nuslėpus informaciją apie sutuoktinį teikiant interesų deklaracijas. Po šių kaltinimų R.Jakilaitienė savo deklaraciją papildė.

H.Mackevičius savo viešuose pasisakymuose dažnai remiasi informacija, kurią jam pateikė žemės ūkio sektoriuje veikiantys asmenys. „Dviračio“ šou kūrėjo kone kasdien skelbiamos naujos informacijos porcijos „Facebook“ sulaukia milžiniško susidomėjimo, o R.Karbauskio „Agrokoncernas“ tuo atvirai piktinasi. Penktadienį „valstiečių“ lyderio koncernas H.Mackevičių viešai išvadino „jokios atsakomybės nenešančiu asmeniu“, o jo skleidžiamą informaciją vadina pramanais ir melagystėmis.

Apie teisines priemones „Agrokoncernas“ savo pareiškime nekalba, tačiau tokių priemonių jau imtasi prieš E.Jakilaitį. Reikalaujama, kad „Dėmesio centre“ vedėjas paneigtų savo viešai paskelbtus klausimus, kuriuos jis išplatino pirmą konflikto su R.Karbauskiu dieną. E.Jakilaitis tai daryti atsisakė ir paskelbė esąs pasirengęs bylinėjimuisi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus