Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 07 18

„Hegelmann Transporte“ – dar vienas susirgęs koronavirusu, ieškomi atostogaujantys darbuotojai

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Kauno departamento Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vedėja Orina Ivanauskienė sakė, kad, šeštadienio ryto duomenimis, Kauno įmonėje „Hegelmann Transporte“ nustatytas dar vienas susirgimas koronavirusu. Kaip ji nurodė LRT Radijo laidoje „Ryto garsai“, šiuo metu ieškoma atostogaujančių bendrovės darbuotojų.
„Hegelmann Transporte“ logistikos centro atidarymas
„Hegelmann Transporte“ logistikos centro atidarymas / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

„Šiandien turime naują atvejį iš „Hegelmann Transporte“ ir tas atvejis irgi susijęs su ta visa situacija, kurią mes vertinome nuo liepos 2 iki liepos 9 dienos. Šis asmuo liepos 9 dieną tiesiog būdamas atostogose, kaip teigia įmonės atstovai, išvyko, pasišalino tiesiog iš tos įmonės, iš apgyvendinimo patalpų ir mums sutelkus visas pajėgas, viską, tokių atostogaujančių paieškoma tos įmonės darbuotojų yra daugiau. Šiuo metu mes turime šešis tos įmonės darbuotojus, kuriuos jau pavyko surasti. Na, ir dviems yra nustatytas koronavirusas. Vienas yra šiandien, o vienas vakar buvo“, – LRT Radijo laidoje „Ryto garsai“ šeštadienio rytą nurodė O.Ivanauskienė.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Orina Ivanauskienė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Orina Ivanauskienė

Šiuo metu bendrovėje „Hegelmann Transporte“ yra nustatytas 21 koronavirusu užsikrėtęs darbuotojas.

Penktadienį pranešta, kad Kėdainiuose COVID-19 buvo nustatytas bendrovės „Lifosa“ darbuotojui.

Jis sąlytį turėjo ne tik su bendradarbiais, bet ir muzikinio kolektyvo „Daumantų muzikantai“ nariais. Vienas jų – Kėdainių rajono savivaldybės ūkvedys.

Šeštadienio rytą LRT Radijo laidai „Ryto garsai“ O.Ivanauskienė sakė, kad šiuo metu situacija nepakitusi, yra vienintelis koronaviruso atvejis Kėdainių mieste.

„Atliekama židinio epidemiologinė diagnostika, organizuotas buvo artimą sąlytį turėjusių asmenų ištyrimas, kurie registravosi, ir tyrimai atliekami. Tada dar tebelaukiame tyrimų rezultatų“, – nurodė ji.

Kartu O.Ivanauskienė minėjo, kad ši situacija tokia, kad susirgęs koronavirusu asmuo daug bendravo, buvo viešoje erdvėje, įvairiuose renginiuose.

„Bet išsiaiškinus artimą sąlytį turėjusius asmenis: kartu repeticijoje dalyvavę asmenys, kartu žaidę tinklinį – šie asmenys yra izoliuoti. Jie izoliuojasi iki liepos 31 dienos ir būtent tuo laikotarpiu jiems bus atliktas tyrimas ir išsiaiškinta situacija“, – LRT Radijo laidai „Ryto garsai“ komentavo NVSC Kauno departamento Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vedėja .

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito