Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2023 11 19

Hospise dirbanti Danutė: čia išmokau neklausti „kodėl“, nes žinau, kad nerasiu atsakymo

„Tai, kas vyksta hospise, pažaboja mano puikybę, mano įsitikinimą, kad aš gyvensiu gerai ir sveikai, kad viskas man priklauso. Tarkime, sveikata. Kad aš matau ir matysiu, kalbu ir kalbėsiu, gyvenu ir gyvensiu. Visa tai, pabuvęs hospise, pradedi labai branginti. Galiu neturėti brangios mašinos ar kailinių – hospiso pacientų skausmingoje kasdienybėje tai netenka prasmės. Jei nebūtų tokių situacijų ir pavyzdžių – ar tavo širdis būtų tokia jautri, ar tu savyje pažintum dalykus, kuriuos nori tobulinti?“ – sako palaimintojo kunigo Mykolo Sopočkos hospise dirbanti Danutė Pelėchaitė.
Danutė Pelėchaitė
Danutė Pelėchaitė / Egidijaus Knispelio nuotr.

Nuo 2016 metų Danutė hospise savanoriavo, o vėliau jai pasiūlytos klinikinės logopedės pareigos. Tačiau tai – tik profesija, nes čia ji daro kur kas daugiau. Kartais – tiesiog būna su ligoniais, meldžiasi su jų artimaisiais ar paprasčiausiai šukuoja jiems plaukus.

D.Palėchaitė dar dirba lietuvių kalbos mokytoja ir klinikine logopede, o padėti jai tenka ir labai sunkius sutrikimus turintiems vaikams. Bet, kalbėdama apie savo pačios kelią, moteris sako – iki visur ją atvedė Dievas ir tokia buvo Kūrėjo valia.

„Kai žiūriu iš laiko perspektyvos – suprantu, kad viskas buvo suplanuota iš anksto. Jei anksčiau galvodavau, kad viskas vyksta taip, kaip aš noriu – atsigręžusi atgal suprantu, kad ne“, – įsitikinusi moteris.

Po pamokų eidavo į Katedrą

Pasakodama apie savo gyvenimą Danutė prisimena vaikystę. Šeimoje – penki vaikai, geriantis ir smurtaujantis tėvas bei tikinti mama, kuri ją, dar vaiką, vesdavosi į bažnyčią.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius