Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 03 06 /13:03

Į antrą turą nepatekęs M.Majauskas kitų kandidatų nerems: manimi pasitikėjęs rinkėjas sprendžia savarankiškai

Rinkimų vakarą tylėjęs Mykolas Majauskas pirmadienio rytą pasisakė socialiniame tinkle „Facebook“, dėkodamas jį rėmusiems žmonėms ir komandai. Jis atskleidė, kad antrame ture nė vienam iš dviejų kandidatų Vilniuje savo paramos neišsakys. Paprašytas įvertinti savo pasirodymą, M.Majauskas sako esąs patenkintas rezultatu ir vadina jį solidžiu.

Pirmoje vietoje užtikrintai įsitvirtino Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų kandidatas Valdas Benkunskas, surinkęs 30,71 proc. balsų. Antras – Artūras Zuokas („Laisvė ir teisingumas“), surinkęs 21,43 proc. balsų.

Be į antrą turą patekusių kandidatų, trečias pagal surinktų balsų skaičių liko pats išsikėlęs M.Majauskas – 10,63 proc., jis aplenkė ganėtinai ilgai šioje vietoje buvusį W.Tomaszewskį, kuris, ryto duomenimis, surinko 8,56 proc. ir smuktelėjo į penktą vietą, užleisdamas į priekį dar ir T.V.Raskevičių su 9,88 proc. balsų.

M.Majauskas buvo tas kandidatas iš favoritų, kuris rinkimų vakarą niekur rezultatų viešai nelaukė ir jų nekomentavo.

Pirmadienio rytą jis pasisakė feisbuke: „Pirmiausia, dėkoju mane parėmusiems žmonėms ir savo komandai. Didžiuojuosi prie mūsų kampanijos prisidėjusių žmonių drąsa ir darbštumu. Pradėję nuo tuščio lapo per tris mėnesius visi kartu pasiekėme solidų rezultatą ir tai patvirtina pasitikėjimą parodžiusių vilniečių skaičiai.“

Nors jau sekmadienio vakarą svarstyta, ką jis galėtų paremti antrajame ture – A.Zuoką ar V.Benkunską, tačiau pats M.Majauskas pareiškė niekam paramos išsakyti neketinąs.

„Dėkoju rinkėjams, kad savo balsą skyrėte principingumui, permainoms ir laisvei nuo partinių linijų. Esate kritiškai mąstantys, savo gyvenimą kuriantys žmonės, jums nereikia nurodymų, kuo sekti antrajame ture.

Manimi pasitikėjęs rinkėjas sprendžia savarankiškai ir tai yra milžiniškas šių žmonių privalumas, kurį nepaprastai gerbiu. Svarbiausia – ateikite balsuoti!“ – rašė Seimo narys.

Trečias Vilniaus miesto mero rinkimuose likęs kaip nepriklausomas kandidatas juose dalyvavęs Seimo narys sako esąs patenkintas rezultatu ir vadina jį solidžiu.

„Gerbiu vilniečių pasirinkimą, bet tuo pačiu manau, kad pasiekėme tikrai gerą rezultatą, esu juo patenkintas“, – pirmadienį per BNS spaudos konferenciją sakė M.Majauskas.

Pasak Seimo nario, kampaniją jis prieš kelis mėnesius pradėjo „nuo balto lapo“, o per tą laiką pavyko suformuoti komandą, sutelkti savanorius, parengti programą ir pritraukti finansavimą.

„Pradėjus rinkimų kampaniją, kai kiti kandidatai, kitos bendruomenės, politinės partijos jau turėjo visus reikiamus resursus, instrumentus ir įrankius ir na, užėmėme trečią vietą. Aš manau, kad tai yra soldus rezultatas, aš esu juo patenkintas“, – sakė politikas.

Politikas sakė gerbiantis savo rinkėjų valią ir nesirengia agituoti už kurį nors iš kandidatų, patekusių į antrąjį turą.

„Aš sėkmės linkiu abiem kandidatams“, – sakė M.Majauskas, neatskleidęs, už kurį iš jų balsuos pats.

Pasak M.Majausko, rinkimų kovoje jam „pritrūko laiko“.

Rinkimuose savo kandidatūrą jis iškėlė pats, o per rinkiminę kampaniją kėlė nuostabą dėl itin gausiai renkamų rėmėjų aukų, kurių suplaukė per 150 tūkst. eurų.

VIDEO: Mykolas Majauskas savo rezultatus laiko solidžiais: „Prieš kelis mėnesius pradėjome nuo balto lapo“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas