Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 03 19 /14:37

Į aplinkos ministrus ketinama siūlyti Kęstutį Mažeiką

Premjeras Saulius Skvernelis prezidentei Daliai Grybauskaitei į aplinkos ministrus ketina teikti Aplinkos apsaugos komiteto pirmininko, ką tik savivaldos rinkimuose dalyvavusio Kęstučio Mažeikos kandidatūrą.
Kęstutis Mažeika
Kęstutis Mažeika / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Aplinkos ministro klausimas antradienio rytą kartu su premjeru S.Skverneliu, anot paties K.Mažeikos, buvo aptartas Valstiečių ir žaliųjų frakcijos posėdžio metu.

„Kalbėjom šįryt frakcijos posėdyje, buvo atsiklausta frakcijos ir premjeras išreiškė pasitikėjimą“, – teigė politikas ir tikino, kad jo kandidatūrą į aplinkos ministrus palaikė frakcijos dauguma.

Seimo narys teigė vertinantis S.Skvernelio išreikštą pasitikėjimą.

„Lauksim, ką pasakys prezidentė“, – pridūrė politikas.

Klausiamas, ar, jo žiniomis, kandidatūra su prezidente derinta, K.Mažeika atsakė: „Aš nežinau, aš tik sužinojau šiandien frakcijos posėdy.“

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Saulius Skvernelis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Saulius Skvernelis

Ministro pirmininko patarėjas viešųjų ryšių klausimais Tomas Beržinskas taip pat nekomentavo, ar K.Mažeikos kandidatūra buvo derinta su prezidentūra.

„Patvirtinu, kad premjeras teiks K.Mažeikos kandidatūrą“, – tepasakė jis.

Prezidentės atstovė spaudai Daiva Ulbinaitė 15min teigė, kad komentarai šia tema bus teikiami gavus premjero teikimą.

Aplinkos ministerija be nuolatinio vadovo veikia nuo gruodžio 7-osios, kai buvo atleistas ministras Kęstutis Navickas. Nuo tada ministerijai laikinai vadovauja energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas.

Vasario pradžioje S.Skvernelis į aplinkos ministro pareigas teikė „socialdarbietės“ Irmos Gudžiūnaitės kandidatūrą, bet prezidentė D.Grybauskaitė ją atmetė.

Premjeras yra sakęs, kad tuščia ministro kėdė skatina jį galvoti apie Aplinkos ir Energetikos ministerijų jungimą, tačiau tokios idėjos atsisakyta.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis nurodė, kad iki prezidento rinkimų aplinkos ministro kandidatūra nebus teikiama.

Tačiau praėjusią savaitę S.Skvernelis tikino, kad aplinkos ministro ieško ir teiks.

Kandidatu pasirinktas K.Mažeika bandė siekti Marijampolės mero posto, tačiau nesėkmingai. Tuomet jis atsisakė ir laimėto Marijampolės tarybos nario mandato.

Kaip tinkamą asmenį atlikti aplinkos ministro pareigas K.Mažeiką visai neseniai įvardijo jo kolega Seime Alfredas Stasys Nausėda.

„Džiaugiuosi [Aplinkos apsaugos] komiteto pirmininku Kęstučiu Mažeika [...]. Tai yra labai kvalifikuotas, labai puikus žmogus, viską paskaičiuojantis, mąstantis“, – dėstė „valstietis“.

„Valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis gruodį laidai „LRT forumas“ tvirtino, kad naujų ministrų Seime greičiausiai nebus ieškoma.

Abejoju, ar kalbama apie kokį nors Seimo narį, kad jis taptų kuriuo nors ministru.

„Abejoju, ar kalbama apie kokį nors Seimo narį, kad jis taptų kuriuo nors ministru. [...] Aš manau, kad iš tikrųjų bus ieškoma tarp tų žmonių, kurie yra savo sričių profesionalai“, – kalbėjo R.Karbauskis.

Jam atitarė Seimo pirmininko pavaduotoja Rima Baškienė.

„Seimo nariai turi daug darbo, ir aš matau, koks didžiulis krūvis tenka Aurelijui Verygai, kuris yra ir Seimo narys, ir ministras. Mūsų pozicija ir buvo, kad galbūt iš viso ministras neturėtų būti Seimo nariu“, – kalbėjo „valstiečių“ frakcijos narė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento