Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 12

Į atsargą išleista NPPKT karių laida: dalis jų ateitį sieja su Lietuvos kariuomene

Gegužės 12 d. 9 mėnesius trukusią tarnybą baigė ir į atsargą buvo išlydėti daugiau nei 180 Oro gynybos bataliono nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos (NPPKT) karių, kurių dalis išreiškė norą tolimesnę savo ateitį sieti su tarnyba Lietuvos kariuomenėje, rašoma Lietuvos kariuomenės pranešime spaudai.
Atsargos kariai
Atsargos kariai / Lietuvos kariuomenės nuotr.

Rikiuotės metu karius sveikino ir jų artimiesiems dėkojo Oro gynybos bataliono vadas pulkininkas leitenantas Andrius Konovalovas: „Tarnybos pradžioje ištarti kario priesaikos žodžiai nenustoja galioti su tarnybos pabaiga. Jūsų pasiryžimas ištikimai tarnauti Tėvynei ir įgytos žinios Oro gynybos batalione susiejo jus su didele ir toliau vis augančia karine šeima.

Todėl nešiokite priesaiką savo širdyse kaip dvasinį ir moralinį kelrodį savo naujame kelyje. Karių artimieji, nuoširdžiai dėkoju, kad patikėjote mums savo sūnus ir dukteris, jais nepaprastai didžiuojamės ir esu tikras, kad jie bus tikras pavyzdys dar dvejojančiam kario keliu žengti žmogui“.

Tarnybos Oro gynybos batalione metu kariai išklausė Karinių oro pajėgų Mokymo centro parengtus orlaivių atpažinimo ir oro gynybos ginkluočių specialistų kursus. Vėliau kariai, pagal baterijų specifikas, buvo mokomi valdyti oro gynybos ginkluotę GROM, RBS70 ir apžvalgos radarus „Giraffe MkIV“.

Nemaža NPPKT karių dalis buvo paskatinti bataliono vado padėka už aukštus karinio rengimo rezultatus ir pratybose demonstruotą iniciatyvą bei sumanumą. Ceremonijos metu 42 kariams suteiktas aukštesnis – eilinio laipsnis, apdovanoti 5 geriausi kiekvienos baterijos NPPKT kariai, kurie nepriekaištingai atliko 9 mėnesių tarnybą, o vienas karys išrinktas pačiu geriausiu 9-osios laidos kariu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas