Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 11 15

Į Bulgariją išgabenta pagalbos pabėgėliams siunta

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento pareigūnai antradienį į Bulgariją išgabeno civilinės saugos tarptautinės pagalbos siuntą, skirtą čia laikinai apsigyvenusiems pabėgėliams.
Bulgarijos pasienis
Bulgarijos pasienis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Siekdama prisidėti prie šios migracijos krizės padarinių sureguliavimo Lietuvos Vyriausybė iš valstybės rezervo materialinių išteklių atsargų skyrė pabėgėlių išgyvenimui būtiniausių priemonių. Į Bulgariją išvežta 100 sulankstomų lovų, 200 užklotų, dešimt šildytuvų bei dešimt palapinių ir penki autonominiai biotualetai, pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.

Šios pagalbos siuntos vertė siekia per 24 tūkst. eurų.

Pareigūnams, vežantiems krovinį į Bulgariją, teks įveikti apie 2500 kilometrų. Po trijų kelionės parų jie turėtų pasiekti Bulgarijos Elchovo miestą, esantį prie Turkijos sienos. Čia pagalbos siunta bus iškrauta logistikos sandėliuose.

Šiuo metu Bulgarijoje yra įstrigę apie 13 tūkst. nelegalių migrantų. Jiems kelią į Vakarus Balkanų maršrutu anksčiau užkirto sienas uždarydamos kitos valstybės, susidūrusios su dar didesniais migrantų srautais.

Palei maždaug 260 kilometrų sieną su Turkija daugelyje ruožtu Bulgarija yra aptvėrusi spygliuotos vielos tvora. Ji greitai bus pratęsta beveik visu sienos ilgiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento