Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 08 25

Į Lietuvą atvyks NATO Kovos su hibridinėmis grėsmėmis paramos grupė

Rugpjūčio 25 d. aukščiausia NATO institucija Šiaurės Atlanto taryba vienbalsiai priėmė sprendimą skirti Lietuvai NATO Kovos su hibridinėmis grėsmėmis paramos grupę (angl. NATO Counter Hybrid Support Team), pranešė Krašto apsaugos ministerija.
Migrantų kasdienybė Rūdninkų poligone
Migrantų kasdienybė Rūdninkų poligone / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Siųsti į Lietuvą paramos grupę NATO nutarė sulaukus oficialaus Lietuvos prašymo. NATO ekspertai analizuos galimus hibridinės kampanijos scenarijus, esamas ir potencialias rizikas, teiks siūlymus dėl strateginės komunikacijos ir pasirengimo galimiems incidentams.

Pasak krašto apsaugos ministro Arvydo Anušausko, Aljanso atstovai į Lietuvą atvyks rugsėjo pradžioje. Ministras teigia, kad Kovos su hibridinėmis grėsmėmis paramos grupės aktyvavimas Lietuvoje rodo tai, jog sąjungininkai atsakingai vertina Lietuvos geopolitinį kontekstą ir rengiasi bet kokiam galimam incidentui.

„Susiduriame su hibridine Lukašenkos režimo agresija prieš Lietuvą. NATO grupės atvykimas yra svarbus ne tik sprendžiant hibridinės agresijos keliamas problemas – tarptautiniu mastu nedraugiškai kaimynei dar kartą įrodoma, kad šioje kovoje esame ne vieni, turime sąjungininkų su kuriais glaudžiai bendradarbiaujame ir krizinėse situacijos galime remtis jų tvirta parama“, – teigia ministras A.Anušauskas.

„Grubūs tarptautinės teisės pažeidimai iš Baltarusijos pusės gali kartotis, todėl turime išlikti budrūs bei toliau tęsti glaudų bendradarbiavimą ir tarptautinės bendruomenės informavimą“, – priduria ministras.

Pastaraisiais mėnesiais prieš Lietuvą nukreiptą hibridinę agresiją vykdo Aliaksandro Lukašenkos režimas. Per sieną su Baltarusija šiemet į šalį neteisėtai pateko daugiau nei 4 tūkst. migrantų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus