Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 09 23

Į Lietuvą neįleista galimai suklastotą dokumentą pateikusi kamerūnietė

Per praėjusią parą, nuo trečiadienio vidurnakčio iki ketvirtadienio, pasieniečiai neleistinose vietose iš Baltarusijos neleido patekti 24 migrantams. Kelius neteisėtai patekti į Lietuvą jie rinkosi per Dzūkiją, praneša Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT). Trečiadienį į šalį buvo neįleista į Medininkų kontrolės punktą atėjusi kamerūnietė. Anot VSAT, ji pateikė galimai suklastotą leidimą gyventi Liuksemburge. Moteris buvo grąžinta į Baltarusiją.
Tverečiaus pasienio užkarda
Tverečiaus pasienio užkarda / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Trečiadienį migrantai iš Baltarusijos neįleisti ties Varėnos rajonu ir Druskininkų savivaldybe. Per pastarosios teritorijoje einančią sieną su Baltarusija neteisėtai patekti į Vakarų Europą planavo pusė iš visų 24-ių neįleistųjų.

Trečiadienį ties Druskininkų savivaldybe Baltarusijos pusėje girdėjosi pabūklų šūviai. Netoliese kaimyninėje šalyje yra Gožos poligonas, todėl panašūs šaudymai čia girdimi neretai.

Trečiadienį pasieniečiai į Lietuvą patekti neleido ir užsienietei, iš Baltarusijos vykusiai per tarptautinį Medininkų kontrolės punktą. Iš Baltarusijos, kur buvo patikrinta šios šalies pareigūnų, 27-erių Kamerūno pilietė atėjo pėsčiomis. Medininkų punkte dirbusiems pasieniečiams dokumentų kontrolei ji pateikė savo šalies pasą ir leidimą gyventi Liuksemburge. Pastarasis turėjo jai suteikti teisę į Šengeno erdvę patekti be vizos. VSAT pareigūnai nustatė, kad šis dokumentas galimai suklastotas. Dėl to kamerūnietė nebuvo įleista į Lietuvą ir grąžinta į Baltarusiją.

Anot VSAT, tarnybinių ginklų, specialiųjų priemonių ar fizinės prievartos veiksmų Lietuvos pasieniečiams ir jiems talkinantiems kariams praėjusią parą panaudoti neteko. Sienos kontrolė Lietuvos pusėje vykdoma sustiprintu režimu.

Antradienį VSAT pareigūnai neįsileido 19 neteisėtų migrantų. Dvi dešimtys užsieniečių į Lietuvą neįleisti ir pirmadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas