Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 09 24

Į Lietuvą patekti bandė pusšimtis migrantų, dėl humanitarinių priežasčių įleisti keturi

Ketvirtadienį iš Baltarusijos neįleistų neteisėtų migrantų skaičius siekė pusšimtį, didžioji dalis jų į Lietuvą norėjo patekti per Lazdijų rajone einančią sieną, praneša Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).
Iš Rūdninkų migrantų stovyklos (Šalčininkų r.) gyventojai iškeliami į Kybartų (Vilkaviškio r.) užsieniečių registracijos centrą
Iš Rūdninkų migrantų stovyklos (Šalčininkų r.) gyventojai iškeliami į Kybartų (Vilkaviškio r.) užsieniečių registracijos centrą / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Per praėjusią parą, nuo ketvirtadienio vidurnakčio iki penktadienio, pasieniečiai neleistinose vietose iš Baltarusijos neleido patekti 50 migrantų.

Trečiadienį buvo neįleisti 24 tokie užsieniečiai, antradienį – 19. Dvi dešimtys užsieniečių į Lietuvą nepateko ir pirmadienį, o praėjusį sekmadienį šis skaičius irgi siekė pusšimtį.

Ketvirtadienį migrantai iš Baltarusijos neįleisti ties Švenčionių, Varėnos ir Lazdijų rajonais bei Druskininkų savivaldybe. Didžioji dauguma, beveik keturios dešimtys užsieniečių, neteisėtai patekti į Vakarų Europą planavo per sienos ruožą, einantį Lazdijų rajone.

4 asmenys, tarp kurių buvo 2 nepilnamečiai, ketvirtadienį dėl humanitarinių priežasčių iš Baltarusijos buvo įleisti.

Tarnybinių ginklų, specialiųjų priemonių ar fizinės prievartos veiksmų Lietuvos pasieniečiams ir jiems talkinantiems kariams praėjusią parą panaudoti neteko.

Sienos kontrolė Lietuvos pusėje vykdoma sustiprintu režimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas