Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 05 04

Į ligonines guldomi pacientai ir toliau bus tiriami dėl koronaviruso

Priėmus sprendimą jau artimiausiu metu, kai įstaigos bus pasiruošusios, atnaujinti planinių paslaugų teikimą, numatyta, kad visiems naujai į ligonines guldomiems pacientams tyrimas koronavirusinei infekcijai (COVID-19) nustatyti PGR metodu, t.y. imant tepinėlį iš nosiaryklės, gali būti atliekamas ne tik pačiose įstaigose, bet ir mobiliuose punktuose. Toks tyrimas turi būti atliktas likus ne daugiau nei 48 valandoms iki paciento stacionarizavimo.
Naktis Kauno klinikų traumų ir skubios pagalbos centre
Asociatyvi nuotrauka / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Apie tai pranešama Sveikatos apsaugos ministerijos pranešime žiniasklaidai.

Svarbu tai, kad pacientui reikalingas planinis gydymas turi būti teikiamas nelaukiant tyrimo atsakymo. Tai reiškia, kad visą pagalbą, kuri reikalinga žmogui, jis gaus kaip ir planuota.

Jeigu tyrimas atliekamas toje pačioje įstaigoje, kur žmogus bus gydomas, tol, kol negautas atsakymas, ar jis yra užsikrėtęs ar ne, pacientas palatoje turi būti vienas. Numatyta, kad darbuotojai tais atvejais, jei pacientui nėra pasireiškę ūmiai kvėpavimo takų infekcijai būdingi ligos simptomai, turėtų naudoti ne žemesnio kaip II lygio asmens apsaugos priemones. Tais atvejais, kai žmogaus sveikatos būklės negalima nustatyti ar jam yra pasireiškę ūmiai kvėpavimo takų infekcijai būdingi ligos simptomai – turi būti naudojama ne žemesnio kaip III saugumo lygio asmens apsaugos priemonės.

Tuo atveju, jeigu tyrimą pacientas apsisprendžia atlikti mobiliame punkte, šeimos gydytojas užpildo siuntimą, pats pacientas Karštąja koronos linija 1808 užsiregistruoja, nurodydamas, kad reikalingas tyrimas prieš planinį gydymą ligoninėje. Apie tyrimo rezultatus ligoninę, į kurią pacientas siunčiamas planinėms paslaugoms, informuoja šeimos gydytojas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas