Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 10 05

Alina Velykienė metė politiką ir tapo mokytoja: per pirmąją pamoką suplėšė 10 eurų

Verslininkė, keliolika metu buvusi viena ryškiausių Klaipėdos politikių, dirbusi savivaldybės administracijos vadovo pavaduotoja Alina Velykienė šią vasarą visus nustebino, kai įsteigė Klaipėdos baleto mokyklą, o rudenį ėmė dirbti „Vyturio“ progimnazijoje. Verslo studijų diplomus turinti aktyvi moteris nuo rudens yra ir pedagogikos studijų krypties studentė. Ji įsitikinusi, kad mokymas – prasmingiausias darbas.
Alina Velykienė šią vasarą visus nustebino, kad pranešė atversianti Klaipėdos baleto mokyklą
Alina Velykienė šią vasarą visus nustebino, kai pranešė atversianti Klaipėdos baleto mokyklą / Asmeninio archyvo nuotr.

Alina Velykienė buvo viena labiausiai matomų uostamiesčio politikių. Liberalų sąjūdžiui priklausiusi moteris dirbo ir Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja. Praėjusioje kadencijoje buvo viena ryškiausių tarybos narių. Todėl kai dar prieš metus ji pranešė, kad daugiau rinkimuose nebedalyvaus ir iš politikos traukiasi – mažai kas patikėjo. Veikiausiai niekas nebūtų patikėjęs ir aktyvios moters pasirinkimu ne tik toliau vystyti savo verslą, bet ir įkurti baleto mokyklą, eiti mokyti septintokų ir aštuntokų ekonomikos progimnazijoje.

Su A.Velykiene kalbėjomės Mokytojų dienos išvakarėse.

– Žinia, kad nuo rudens esate ir mokytoja vienoje progimnazijoje, daug kam buvo netikėta. Kaip įvyko šis pokytis jūsų gyvenime?

– Ši vasara man atskleidė naują gyvenimo etapą – pedagoginį darbą. Mano gyvenime atsirado Klaipėdos baleto mokykla. Buvau tas žmogus, kuris norėjo mergaitėms sukurti galimybę prisiliesti prie baleto. Dariau viską, kad mokykla, išvykus Beatai Molytei, nesugriūtų. Supratau, kad man reikia pedagogikos žinių. Ėmiau ieškoti studijų. Labai apsidžiaugiau, kad kaip tik vyko priėmimas į pedagogikos studijas Klaipėdos universitete.

Esu baigusi verslo vadybos ir administravimo bakalaurą, rinkodaros vadybos magistrą. Esu studijavusi Klaipėdos valstybinėje kolegijoje geodeziją, tačiau prasidėjus pandemijai studijų, darbo ir šeimos nepavyko suderinti, tad studijas sustabdžiau.

Jau po magistro studijų norėjau dėstyti. Tačiau sulaukiau atsakymo, kad universitetui netinku, nes bakalauras kitur įgytas, ne Klaipėdos universitete. Grįžusi net apsiverkiau...

Toliau interviu skaitykite:

  • Kodėl iš politikos pasuko į pedagogiką?
  • Per pirmąją pamoką suplėšė 10 eurų. Kodėl?
  • Finansinis raštingumas klasėse privalo būti bent kartą per savaitę.
  • Kokį stalo žaidimą rekomenduoja įsigyti kiekvienai šeimai?
  • Ar A.Velykienė pritaria streikuojantiems mokytojams?
  • Kaip pažadinti pamokoje demonstratyviai miegantį vaiką?
  • Kodėl pirmą kartą nuėjusi į mokyklą išsigando?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas