Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2021 01 30

Į Panevėžio rajono seniūnų postus nusitaikė žinomi politikai

Panevėžio rajone dviejų seniūnijų – Raguvos ir Vadoklių – laukia permainos. Seniūnijose tarnybas palieka du ilgamečiai seniūnai, Raguvoje – Juozas Skorulskis, Vadokliuose – Vytautas Kaupas. Jiems sukanka 65-eri ir, pagal Valstybės tarnybos įstatymą, sulaukęs tokio amžiaus valstybės tarnautojas išeina į užtarnautą poilsį. Neoficialiais duomenimis, vadovauti šiomis seniūnijomis panoro buvęs Seimo narys Petras Nevulis ir nesėkmingai Seimo rinkimuose pasirodžiusi Panevėžio rajono tarybos narė Modesta Petrauskaitė.
Petras Nevulis
Petras Nevulis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Skelbs konkursą

Panevėžio rajono meras Povilas Žagunis patvirtino, kad keisis seniūnai Raguvos ir Vadoklių seniūnijose.

„Vadovaujamės galiojančiais Valstybės tarnybos įstatymais. Abu seniūnai sulaukė 65 metų ir juos išleidžiame į užtarnautą poilsį. Kol kas dar konkurso užimti šias pareigas neskelbėme. Konkursus Rajono savivaldybė planuoja skelbti baigiantis žiemai – pavasariop“, – aiškino meras P. Žagunis.

Darbai padaromi

Devynis su puse metų Raguvos seniūnijos seniūnu išdirbusiam Juozui Skorulskiui 65-eri metai sukaks gegužės mėnesio pabaigoje.

Iš pareigų atsistatydinau šalių susitarimu. Raguvos seniūnu išdirbau beveik 10 metų, o seniūnijoje – 28 metus ir 3 mėnesius. Teko dirbti ir komunalinio ūkio inžinieriumi, socialiniu darbuotoju bei seniūno pavaduotoju, kol prieš 9,5 metų tapau seniūnu. Dirbti šiose pareigose nėra sunku – darbas įkandamas ir viskas yra padaroma, kai dirbti patinka. Tik, kaip ir kone visose srityse, trūksta lėšų“, – aiškino J.Skorulskis ir juokavo, kad į jo vietą dirbti turėtų ateiti razumnas žmogus.

Turėjo pagalbininkus

Dar iki kovo mėnesio seniūnu Vadokliuose dirbantis Vytautas Kaupas sakė, kad prašymą trauktis iš pareigų norėjo įteikti pernai metų pabaigoje.

„Tačiau susirgau, kai pasveiksiu, baigsis ir tarnybos laikas. Seniūnu dirbu nuo 2011 metų liepos mėnesio. Seniūno pavaduotoju dirbau nuo 2006 m. sausio 3 dienos, o paskui tapau seniūnu. Nors seniūno darbas sudėtingas, bet visos problemos ir darbai išsprendžiami, kai turi puikią komandą. Vadoklių gyvenvietė išgražėjo ir labai norisi, kad seniūno pareigas užimtų žmogus, kuris tęstų darbus, gražintų Vadoklius“, – pasakojo V.Kaupas.

Turi tris pasiūlymus

Panevėžio rajono savivaldybė konkurso į Raguvos ir Vadoklių seniūnus dar nepaskelbė, bet sklando gandai, kad jau yra pretendentų užimti šias pareigas.

Viena iš kandidačių – buvusi Lietuvos socialdemokratų partijos skyrių veiklos organizatorė ir nesėkmingai Seimo rinkimuose dalyvavusi Panevėžio rajono savivaldybės tarybos narė Modesta Petrauskaitė.

„Dar esu partijos skyrių veiklos organizatorė, bet jau greitai neliks šių pareigų. Dalyvauti konkurse ir užimti laisvą seniūno etatą – nesiruošiu. Tikrai neieškau darbo nei Panevėžio rajone, nei Panevėžio mieste. Turiu tris pasiūlymus ir iki kovo mėnesio pradžios reikia apsispręsti, kurį pasirinkti. Patikėkite, šie pasiūlymai kur kas geresni už darbą partijos centrinėje būstinėje“, – atviravo M.Petrauskaitė.

Dabar nedalyvaus

Antrai kadencijai į Seimą nepatekęs „valstietis“ Petras Nevulis griežtai neigia besiruošiantis dalyvauti konkurse.

„Baikite eskaluoti šią temą. Žmonės plepa, tegul sau plepa. Tiesa, skambino ir siūlė dalyvauti konkurse, bet atsisakiau. Dabar nedalyvausiu. Tegul aprimsta žmonės. Šia tema nediskutuoju“, – nedaugžodžiavo P.Nevulis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius