I.Šimonytė apie LSDP, demokratų, „valstiečių“ koalicijos planus: anksti skelbtis valdžia

Lietuvos socialdemokratų partijai (LSDP), „valstiečiams“ ir Demokratų sąjungai „Vardan Lietuvos“ lipdant potencialią porinkiminę koaliciją konservatorė, premjerė Ingrida Šimonytė teigia, jog skelbtis valdžia dar anksti.
Ingrida Šimonytė
Ingrida Šimonytė / Lukas Balandis / BNS nuotr.

„Kažkas su 34 mandatais kišenėje teigia, kad jau yra valdžia. Ir kad visada taip buvo, tad rinkėjams belieka tik ateiti ir užtvirtinti šį „faktą“ spalio 27-ąją. Arba net neateiti. Nes jis vis tiek jau „faktas“. Visada normalu politiniams bendraminčiams po pirmojo rinkimų turo įsivertinti rezultatus ir sutarti dėl bendrų veiksmų. Bet skelbtis valdžia visgi yra ankstoka“, – antradienio vakarą savo „Facebook“ paskyroje rašė ji.

„Neaišku kol kas yra niekas, išskyrus tai, kad socdemai gavo vienu mandatu daugiau daugiamandatėje ir turi viena laimėta vienmandate daugiau. Net kas taškais laimės – neaišku. Visa kita – jau po to, nes Lietuvos istorijoje yra buvę visokių dalykų“, – pastebėjo ji.

Socialdemokratų lyderė Vilija Blinkevičiūtė antradienį po susitikimo su „valstiečių“ pirmininku Ramūnu Karbauskiu dar kartą patikino, jog valdančiojoje koalicijoje matytų demokratus bei Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungą (LVŽS).

LSDP sekmadienį vykusiame balsavime daugiamandatėje apygardoje partija gavo 18 mandatų, dar du mandatus iškovojo vienmandatėse per pirmąjį turą. Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ daugiamandatėje apygardoje gavo aštuonis mandatus, tuo metu, LVŽS iškovojo šešis mandatus.

Antri pirmajame ture likę konservatoriai iškovojo 17 mandatų. I.Šimonytė rinkimus laimėjo vienmandatėje Antakalnio apygardoje.

„Šiomis dienomis vyksta kažkas išties įstabaus. Kuo šita kompanija yra „bendraminčiai“ – pasakyti sunku, nes dar neseniai vieni kitus kaltino, kurie yra didesnis „konservatorių projektas“. Apskritai centro kairė Lietuvoje yra gana keistas dalykas – toks vaizdas, kad būti centro kaire pakanka nebūti konservatorium“, – teigė I.Šimonytė.

Socialdemokratai ir „valstiečiai“ antradienį sutarė remti vieni kitų kandidatus antruose turuose vienmandatėse apygardose. Anksčiau tokį susitarimą socialdemokratai pasiekė ir su demokratais.

Opozicinės Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ lyderis Saulius Skvernelis yra sakęs, kad konservatoriai po Seimo rinkimų neturi galimybių formuoti koalicijos.

Antrasis Seimo rinkimų turas spalio 27 dieną vyks 63 vienmandatėse apygardose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito