Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 12 23

I.Šimonytė: dideli skaičiai – ir dėl ikikarantininio aktyvumo, kai žmonės matė reikalą grūstis parduotuvėse

Premjerė Ingrida Šimonytė sako, kad didžiuliai užsikrėtusių koronavirusu ir mirusių nuo infekcijos skaičiai nemaža dalimi yra ir dėl ikikarantininio aktyvumo, kai prieš parduotuvių uždarymą žmonės matė reikalą grūstis jose. Kartu ji teigė, kad turimi duomenys rodo, jog gyventojų mobilumas yra sumažėjęs. Ar reikės papildomų ribojimų, esą bus sprendžiama pagal situaciją.
Kontrolės postas
Kontrolės postas / VSAT nuotr.

Per antradienį Lietuvoje patvirtinti 3737 COVID-19 atvejai, 50 žmonių mirė, viruso židiniai liepsnoja globos namuose, ligoninėse, įmonėse.

Seime trečiadienį žurnalistų paklausta, apie tai, kad susirgusiųjų ir mirusiųjų skaičiams nemažėjant galbūt derėtų imtis griežtesnių priemonių, tarkime, nepaprastosios padėties įvedimo, I.Šimonytė sakė, jog ją bandoma traukti už liežuvio.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Ingrida Šimonytė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Ingrida Šimonytė

„Ir turbūt iš to paskui atsiras kažkokio žinia, kad tarsi tokių ketinimų yra. Kol kas išties reikia nepamiršti, kad tie skaičiai, kuriuos mes dabar matome, tai turbūt yra dėl to ikikarantininio aktyvumo. Taip pat – ir prekybos centruose, ir žmonių, kurie naudojosi paskutine minute iki užsidarant tam tikroms parduotuvėms, ir matė reikalą parduotuvėse grūstis“, – komentavo ji.

Ligoninėse, pasak I.Šimonytės, matome dar ankstesnio laikotarpio aukas.

Kol kas, kaip kalbėjo premjerė, nėra lengva pasakyti naujų karantino ribojimų rezultatus.

„Vakar buvo gauti „Google“ judėjimo duomenys, „Apple“ judėjimo duomenys taip pat turime. Tikrai mobilumas yra sumažėjęs. Ir turbūt kitą savaitę jau bus galima kalbėti apie tai, kaip šitie apribojimai išties veikia ar neveikia naujų atvejų skaičių“, – svarstė ji.

Kartu I.Šimonytė pabrėžė, kad naujų susirgimų COVID-19 atvejų skaičius yra labai didelis. Testavimas esą, akivaizdu, kad neparodo tikrosios padėties jau labai seniai.

„Labai gaila, kad yra žmonių, kurie nesilaiko karantino reikalavimų ir vis dar padėtį vertina kaip nepakankamai rimtą. Bet ar reikės, ar nereikės kažkokių papildomų griežtesnių priemonių, šiandien aš tikrai nesu pasirengusi atsakyti. Stebėsime situaciją kiekvieną dieną, vertinsime ir pagal tai spręsime“, – teigė premjerė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas