Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 12 07

I.Šimonytė: gaila, kad atsirado norinčių papolitikuoti dėl iš šeimos paimamo vaiko

Premjerė Ingrida Šimonytė sako apgailestaujanti, kad viešumoje kilus rezonansui dėl iš šeimos paimamo vaiko vaizdo įrašo atsirado norinčių papolitikuoti šia tema.
Ingrida Šimonytė
Ingrida Šimonytė / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

„Man atrodo, yra be galo blogai, kada politikai lipa ant štai tokio atskiro epizodo grėblio, bandydami komentuoti, teikti išankstinę nuomonę, visažinystės tam tikrą nuodėmę prisiimdami“, – LRT radijui ketvirtadienį sakė premjerė.

Pastarosiomis dienomis išplitus vaizdo įrašui su vaiko teisių specialistų bei policijos iš mamos paimamu vaiku, prezidentas Gitanas Nausėda pareiškė, jog institucijoms trūksta tikro rūpesčio vaiko interesais ir kad šioje sistemoje negali dirbti žmonės, „išsioperavę empatijos ir gailesčio silpnesniajam jausmą“. Jis ragino socialinės apsaugos ir darbo ministrę imtis tyrimo dėl šios situacijos.

Ministrė Monika Navickienė į tai pareiškė, jog tokie šalies vadovo komentarai yra populiarumo vaikymasis. Prezidentūra atkirto, kad ministrė politikuoja.

Pasak I.Šimonytės, situacijos, kai suaugusiųjų santykių įkaitu tampa vaikas, yra labai sudėtingos, o dėl ribotai teikiamos privačios informacijos neįmanoma susidaryti viso vaizdo.

„Labai gaila, kad išties iš to vieno epizodo atsirado norinčių papolitikuoti šita tema. Manau, kad visada turbūt yra taip, kad institucijos gali kažkaip geriau savo darbą dirbti ir visada tokios situacijos yra sudėtingos“, – kalbėjo ji.

Vis dėlto premjerė pabrėžė, jog kritiški komentarai dažnai teikiami „iš tokio pašalinio stebėtojo taško, net neįsivaizduojant, kokia sudėtinga pati situacija yra“.

„Man atrodo, kad geriausia tokiais atvejais yra politikams nepolitikuoti šita tema, o institucijoms įsivertinti savo veiksmus. Jeigu kartais buvo padaryta ne taip, atitinkamai priimti sprendimus institucijų viduje“, – sakė I.Šimonytė.

Vaiko teisių apsaugos tarnybos duomenimis, minėtas įvykis užfiksuotas rugsėjį, kai teismas skubiai įpareigojo mamą perduoti vaiką tėvui po teismo sprendimo, tačiau mamai nevykdant šio sprendimo, jį įgyvendinti patikėta vaiko teisių gynėjams.

Tarnyba teigia, kad šiuo metu vaikas yra saugioje aplinkoje, kartu su jam artimiausiais žmonėmis, vaikui ir šeimai yra teikiama visa reikalinga specialistų pagalba.

Tarnybos direktorė Ilma Skuodienė teigia, kad dėl šio atvejo šiuo metu vyksta vidinis tyrimas, aiškinamasi situacija, bendradarbiaujama su policijos pareigūnais bei vertinami darbuotojų veiksmai.

Vaiko teisių apsaugos kontrolierė Edita Žiobienė pirmadienį taip pat pranešė dėl įrašo pradėjusi tyrimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas