Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 20 /12:00

I.Šimonytė į G.Nausėdos kritiką atsakė klausimu: o kas visa tai finansuotų?

Premjerė Ingrida Šimonytė, vertindama prezidento Gitano Nausėdos metinį pranešimą, sakė, kad dėl užsienio politikos dalies negalėtų ginčytis nė dėl vieno žodžio, bet kalbos dalis apie vidaus politiką, jos manymu, rodo ryškėjančią G.Nausėdos prezidento rinkimų kampanijos liniją: kritikuoti valdančiąją daugumą dėl visa ko.
Ingrida Šimonytė
Ingrida Šimonytė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Meluočiau, kad nustebino prezidento kalba“, – sakė I.Šimonytė.

Anot jos, ta dalis, kuris buvo skirta tarptautinei padėčiai, „atrodė, kad nelabai galėčiau pasiginčyti“.

„Ta dalis, kuri buvo skirta vidaus politikai, mano supratimu, vieną dalyką, ką labai aiškiai parodo, tai parodo, kokios prezidento rinkimų kampanijos linijos turbūt galime tikėtis per prezidento rinkimų kampaniją“, – žurnalistams Seime antradienį sakė I.Šimonytė.

„Panašu, kad Ekscelencija prezidentas ketintų savo rinkiminę kampaniją konstruoti remdamasis tam tikru oponavimu Vyriausybei ar valdančiajai daugumai, kritikavimu visa ko“, – pridūrė ji.

G.Nausėda teigia, kad kol kas nėra apsisprendęs, ar sieks antros kadencijos. Jis sprendimą žada pranešti metų pabaigoje.

Į prezidento kritiką atsakė klausimu: o kas visa tai finansuotų?

Premjerė taip pat G.Nausėdą kritikavo dėl nepamatuotų pažadų. „Buvo daug kritikos, kad Vyriausybė skaičiuoja pinigus, bet siūloma skirti lėšų tam ir anam“. Anot I.Šimonytės, „visi tam pritartų, bet reikia užduoti klausimą, o kas visa tai finansuotų?“

„Bet gyvenimo logika yra tokia, kad Vyriausybė nieko neturi, išskyrus mokesčių mokėtojų pinigus arba skolą, pasiimtą mokesčių mokėtojams ant kupros. Tai kai yra siūloma daug įvairiausių nuostabiausių dalykų – ir tam skirti lėšų, ir anam, ir išlaikyti tinklą, kuris nėra optimalus, ir kelius geriau finansuoti, ir krašto apsaugą – aš manau, kad visi tam pritartų, bet visą laiką reikia užduoti sau klausimą, kas turėtų apmokėti sąskaitas, kai tuo pačiu metu diskutuojant apie mokesčius mes turime visai kitokio pobūdžio diskusiją.

Nes išlaidos Lietuvoje gali didėti, mokesčiai gali tik mažėti ir tokiu būdu kažkas įsivaizduoja, kad galima tuos pažadus įgyvendinti“, – dėstė prremjerė.

„Tai aš tiesiog, kaip racionalus žmogus, kaip žmogus, kuris negali įgyvendinti neįgyvendinamų dalykų, tikėčiausi iš prezidento, kuris yra ekonomistas, kad į tai atsižvelgtų“, – sakė Vyriausybės vadovė.

Praleido progą reflektuoti savo darbus

I.Šimonytė kalbėjo prezidento metiniame pranešime pasigedusi jo darbų, kuriuos jis užsibrėžė 2019 metais, reflektavimo.

„2019 metais per inauguraciją prezidentas valstybei pristatė savo siekius ir savo tam tikrus įsipareigojimus, kuriuos jis ketino pasiekti pats per savo kadenciją. Tai kažkaip, man atrodo, čia buvo paskutinė proga tai šiek tiek taip pat reflektuoti – ne tik kitų darbus, bet ir savo. Šito reflektavimo aš pasigedau, nemačiau, kad jo būtų“, – kalbėjo I.Šimonytė.

Premjerė sakė G. Nausėdos kalboje įžvelgusi nemažai prieštarų, asmeniškai jai skirtų priekaištų.

„Manau, kad buvo nemažai prieštarų tarpusavio tame tekste, buvo dalykų, kur prezidentas bandė pabrėžti kažkokią savo poziciją tokią populiarią, slėpdamasis už to, kad jo atsakomybė nėra tai praktiškai įgyvendinti“, – teigė ji.

Skaitydamas ketvirtąjį savo metinį pranešimą G.Nausėda kritikavo sveikatos, švietimo reformas, prastą kelių būklę, ragino numatyti paramos Ukrainai planą, mažinti socialinę atskirtį ir pajamų nelygybę, stiprinti šeimos politiką.

Daugiausia dėmesio kalboje skirta Lietuvos ir regiono saugumo klausimams.

Konstitucija numato, kad šalies vadovas metiniame pranešime apžvelgia šalies padėtį, Lietuvos vidaus ir užsienio politiką, nubrėžia gaires ateičiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas