Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 12 15

I.Šimonytė: jeigu matysime, kad lovos pildosi sparčiau, reikės sprendimų

Lietuvoje nustačius du užsikrėtimų daug sparčiau plintančia COVID-19 atmaina omikron atvejus premjerė Ingrida Šimonytė sako, kad kalba apie tam tikrų pandeminių ribojimų grąžinimą galėtų eiti, jei situacija ligoninėse taptų sudėtingesnė. Kartu Vyriausybės vadovė akcentavo, kad svarbu skiepytis stiprinančiąja vakcinos nuo koronaviruso doze.

Pasak I.Šimonytės, jau anksčiau įvardyta, kad papildomi apribojimai dėl pandemijos bus svarstomi priklausomai nuo dinamikos, kuri bus stebima ligoninėse.

Kol kas ji, anot premjerės, stabili.

„Ji nėra labai džiuginanti, bet ji yra kokias turbūt pastarąsias dvi savaites tokia, drįsčiau vadinti, plokščia. Jeigu matysime, kad lovos vėl pildosi sparčiau, žinoma, prie diskusijų reikės grįžti ir tie sprendiniai buvo paskelbti viešai.

Čia panašiai kaip ir su tomis trąšomis – nenorėčiau užbėgti už akių ir sakyti, kad kažkas būtinai kažkada bus. Nes jeigu aš sakau, kad kažkas gali būti, paskui tai kartais interpretuojama kaip mano įsipareigojimas arba grasinimas, ar pažadas, kad kažkas bus“, – trečiadienį po Vyriausybės posėdžio komentavo Vyriausybės vadovė.

I.Šimonytės teigimu, dabar pagrindinis uždavinys – akylai stebėti situaciją, vykdyti sekoskaitos tyrimus, vertinti, kaip klostosi padėtis kitose šalyse, kur omikron atmaina yra gerokai labiau paplitusi.

„Dabar pagrindinė žinutė yra skiepytis trečiąja doze, nes pagal tą informaciją, kurią turime, palaikančios, tai yra trečios dozės, pasiskiepijimas tikrai grąžina pakankamai stiprią apsaugą nuo šitos atmainos ir tokiu būdu leidžia išvengti daugybės kitų problemų“, – pažymėjo ji.

Izoliuota per 70 žmonių

Apie tai, kad šalyje užfiksuoti pirmieji du omikron atmainos atvejai trečiadienį paskelbė Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) atstovai.

Abu šia koronaviruso atmaina užsikrėtę žmonės yra Vilniaus apskrities gyventojai. Ar jie buvo skiepyti, neskelbiama.

Dėl kontaktų su užsikrėtusiaisiais nurodyta izoliuotis daugiau nei 70-čiai žmonių.

Sveikatos apsaugos viceministrė Aušra Bilotienė Motiejūnienė teigė neabejojanti, kad netrukus užsikrėtimų omikron variantu Lietuvoje bus daugiau, nes tiriama daugiau įtarimų sukėlusių mėginių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas