Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 11 24 /13:03

I.Šimonytė: nelabai žinau, kaip gyventi saugomai, dėl kraustynių į Turniškes klausys VAT

Seimas patvirtino premjere Ingridą Šimonytę. Išėjusi iš parlamento plenarinių posėdžių salės, paklausta, ar jau lengviau, būsimoji Vyriausybės vadovė atsiduso: „Sunkiau“. Po balsavimo prie jos iš karto prisistatė Vadovybės apsaugos tarnybos (VAT) pareigūnai. Paklausta, ar kelsis gyventi į premjero rezidenciją Turniškėse, I.Šimonytė sakė, kad darys, kaip nurodys VAT.

Pasak I.Šimonytės, per balsavimą dėl jos kandidatūros galėjo būti visaip.

„Bet patvirtino, tai dabar yra labai aiškus kelias toliau, nes tai reiškia, kad turi būti pateikta Vyriausybės programa per dvi savaites. Bet, manau, kad tiek neužtruksime. Ir tuomet dar Vyriausybės programa turi būti patvirtinta Seimo. Tai tas dar yra atskiras balsavimas ir čia dar yra atskira istorija, ir tiesiog reikės tam ruoštis“, – žurnalistams komentavo ji.

VIDEO: I.Šimonytė: nelabai žinau, kaip gyventi saugomai, dėl kraustynių į Turniškes klausys VAT

Per balsavimą dėl I.Šimonytės kandidatūros valdantiesiems reikėjo mobilizuoti jėgas, rankioti po balsą.

Paklausta, kaip bus su jos darbu, jeigu ir toliau Seime reikės panašiai elgtis, I.Šimonytė sakė besitikinti, kad Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) „neiškirtinės“ frakcijų „didmena, gana abejotinomis aplinkybėmis“, o Seimas pasiruoš darbo metodus, kurie leis dalyvauti balsavimuose žmonėms, kurie negali būti Seimo salėje.

Koronavirusu serga keturi parlamentarai, nes antradienį pranešta apie konservatoriaus Vytauto Juozapaičio ligą, dar keturiolika Seimo narių, tarp kurių visa Seimo Liberalų sąjūdžio frakcija, – saviizoliacijoje.

I.Šimonytė nesiėmė vertinti, ar prezidentas Gitanas Nausėda patvirtins visus jos pasiūlytus kandidatus į ministrus. Tačiau ji tikisi, kad pavyks rasti sutarimą.

Paklausta, ar kraustysis gyventi į premjero rezidenciją, I.Šimonytė kartojo, kad tai priklauso nuo VAT išvados dėl galimybių ją saugoti jos namuose.

„Aš tikrai savo užgaidos gyventi savo namuose nekelsiu prieš žmonių galimybę normaliomis sąlygomis dirbti savo darbą. Tai čia, matyt, kad mes su tarnybos direktoriumi išsiaiškinsime tą pakeliui“, – sakė ji.

Kartu I.Šimonytė teigė, kad jai VAT apsauga – didelis pokytis.

„Aš nelabai žinau, kaip gyventi saugomai, bet kažkaip ne prie to gyvenime pripranti žmogus, priprasiu ir prie apsaugos“, – kalbėjo paskirtoji premjerė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas