Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 19 /15:55

I.Šimonytė po koalicijos pasitarimo dėl būsimo komisaro: sunku sugalvoti, ko A.Kubilius negalėtų imtis

Pirmadienį Seimo pirmininkės kabinete rinkosi valdančios koalicijos atstovai aptarti naujo kandidato į Europos Komisiją. Kaip paaiškėjo pirmadienį, turint aiškų signalą, kad prezidentas Gitanas Nausėda nepritars iki šiol neoficialiai minėtai Gabrieliaus Landsbergio kandidatūrai, į EK nario pareigas siūlomas konservatorius europarlamentaras 67 metų Andrius Kubilius.

Kaip pirmadienio rytą pranešė BNS, Lietuvos valdžios institucijoms nesutarus dėl užsienio reikalų ministro Gabrieliaus Landsbergio kandidatūros, valdantieji konservatoriai į Europos Komisiją (EK) sieks deleguoti europarlamentarą ekspremjerą Andrių Kubilių.

Plačiau – Nesutarus dėl G.Landsbergio, konservatoriai į Europos Komisiją sieks deleguoti A.Kubilių.

Europarlamentaras, ekspremjeras Andrius Kubilius teigė davęs sutikimą, kad jo kandidatūra į Europos Komisijos narius būtų svarstoma.

Tai, kad prezidentas Gitanas Nausėda pritaria ekspremjero Andriaus Kubiliaus kandidatūrai į Europos Komisijos (EK) narius, patvirtino šalies vadovo patarėjas Frederikas Jansonas.

Koalicijos partneriai A.Kubiliaus kandidatūrą dar iki pasitarimo teigė vertinantys teigiamai.

Galėtų imtis bet kokios atsakomybės

Po koalicijos atstovų susitikimo I.Šimonytė patvirtino, kad kandidatas yra A.Kubilius ir jo kandidatūrą ji suderino su prezidentu, tad dabar ją svarstys frakcijos.

Ji taip pat pabrėžė, kad Lietuvos kandidatūra yra viena – esą visos ES šalys, kurios jau yra pateikusios kandidatus, yra pateikusios po kandidatūrą – vyrą arba moterį, tad esą būtų keista, jeigu Lietuva pasielgtų kitaip. O dabar bus laukiama sprendimo iš Seimo frakcijų.

„Ir artimiausiu metu turbūt galėsime pasakyti, ar tai kandidatūrai yra palaikymas Seime taip pat“, – sakė premjerė.

Pasak I.Šimonytės, dėl A.Kubiliaus kandidatūros sutapo ir jos, ir prezidento G.Nausėdos nuomonės – „kad tai būtų geras kandidatas teikti į naują Europos Komisiją“.

Paklausta apie svarbiausias A.Kubiliaus savybes siekiant šių pareigų ir galimą kuravimo sritį,

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi