Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 02 09 /16:20

I.Šimonytė – dėl informacijos nutekėjimo tyrimo: Seimas negali atlikti Generalinės prokuratūros darbo

Seimo daugumai nepritarus siūlymui sudaryti laikinąją komisiją, kuri aiškintųsi, ar buvo nutekinta informacija apie ikiteisminį tyrimą Kristijonui Bartoševičiui, Ingrida Šimonytė sakė, kad jeigu Generalinė prokuratūra manys, jog informacija buvo nutekinta, ji tokio tyrimo ir imsis. Esą „Seimas negali atlikti Generalinės prokuratūros darbo“.
Ingrida Šimonytė
Seimas susirinko į neeilinę sesiją / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Seimo opozicijai neužteko balsų, kad būtų suburta laikinoji tyrimų komisija, kuri aiškintųsi, ar buvo nutekinta informacija apie vykstantį ikiteisminį tyrimą K.Bartoševičiui ir kas tai galėjo padaryti.

Apie tai skaitykite čia: Seimas nepritarė siūlymui sudaryti laikiną komisiją dėl galimo informacijos nutekinimo K.Bartoševičiui.

Po posėdžio premjerė I.Šimonytė žurnalistams sakė, kad tirti informacijos nutekėjimą turėtų prokuratūra ir ji esą tirs, jeigu nuspręs, kad tokio tyrimo reikia.

O tai, kad opozicijai nepavyko komisiją sukurti, jos nenustebino – tai esą jau koks ketvirtas kartas, kai opozicinės frakcijos mėgina tokias komisijas steigti, tačiau visi buvę nesėkmingi.

„Tiems klausimams, kurie buvo keliami, tam yra institucijos, prokuratūra tai tirs. Seimas negali atlikti Generalinės prokuratūros darbo“, – kalbėjo premjerė.

Paklausta, ar jai pačiai nekelia klausimų tai, kad kasdien vis paaiškėja kažkokių detalių, kurios šioje istorijoje buvo nutylėtos, I.Šimonytė teigė, jog į klausimus buvo atsakoma nuo pat pradžių.

„Nebuvo taip, kad pačią pirmą dieną kažkas atėjo ir ant paklodės paskelbė visą informaciją. Ko buvo klausiama, į tuos klausimus buvo atsakoma.

Niekas nieko neslėpė, tikrai niekas nieko neslėpė. Ar manęs kas nors klausė, ar buvau susitikusi su Seimo pirmininke penktadienį? Niekas neklausė. Paklausė, taip, buvau susitikusi. Apie ką kalbėjome – apie neeilinę sesiją“, – tikino premjerė.

Jos teigimu, kai buvo paklausta, buvo ir atsakyta, o tokių temų esą yra daugybė.

I.Šimonytė sakė, kad apie tai, jog K.Bartoševičius kaltinamas kraupiais nusikaltimais, ji sužinojusi tik pirmadienį.

Svarstymus, galbūt kažkokie nurodymai buvo duodami šia tema jo patarėjui Kęstučiui Lančinskui, premjerė pavadino sapalionėmis. Esą S.Skvernelis turįs kažkokių nuoskaudų K.Lančinskui, apie kurias ji nežinanti, bet jau ne pirmą kartą buvęs premjeras laidosi kaltinimais būtent jam.

„K.Lančinskas neva parašė 15min straipsnį apie buvusį kanclerį Stončaitį, jis atleido poną Pocių iš Viešojo saugumo tarnybos, dar kažkokių dalykų yra „padaręs“. O dabar, ironizuoju – nesupraskite manęs tiesiogiai, atnešė šitą informaciją man iš policijos.

Su K.Lančinsku apie šitą situaciją aš pirmą kartą pasikalbėjau pirmadienį po pietų, kai viskas jau buvo viešai žinoma“, – teigė I.Šimonytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito