Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 12 13

I.Šimonytė sveikina D.Tusko vyriausybę, ruošiasi susitikti su juo Taline

Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė trečiadienį pasveikino Lenkijos kolegą Donaldą Tuską su jo Vyriausybės darbo pradžia ir patvirtino, kad su naujuoju premjeru susitiks vėliau šią savaitę Taline.
Ingrida Šimonytė
Ingrida Šimonytė / Skirmanto Lisausko / BNS nuotr.

I.Šimonytė sveikinime linkėjo D.Tuskui sėkmės įgyvendinant šaliai svarbius siekius, stiprinant Lenkijos žmonių saugumą bei gerovę ir bendrus Europos namus.

Ji pabrėžė besitikinti su D.Tusko Vyriausybe tęsti ir užbaigti tokius svarbius projektus, kaip Baltijos šalių elektros tinklų sinchronizacija su kontinentinės Europos tinklais bei „Rail Baltica“, taip pat tęsti abipusį bendradarbiavimą „visais mums rūpimais klausimais“.

Savo sveikinime ji pabrėžė artimą šalių kaimynystę, bendrą istorinę praeitį ir bendras vertybes bei „laisvės ir demokratijos idealus“.

„Istorijos patirtis ne kartą parodė, kad mūsų tautų laisvė yra tarpusavyje susijusi. Tad esu įsitikinusi, kad bendri tikslai ir nepaprastai dideli šiandienos iššūkiai mūsų tautas dar labiau suartins ir mes vieni kitus tvirtai palaikysime ES, NATO bei kituose tarptautiniuose formatuose“, – teigė I.Šimonytė.

Ji sekmadienį vyks į Taliną, kur dalyvaus Baltijos šalių premjerų susitikime su D.Tusku.

„Taip, premjerė vyks į Taliną, į Baltijos ministrų pirmininkų formalų susitikimą“, – BNS trečiadienį informavo premjerės biuro vadovė Ieva Skarelytė.

Pats D.Tuskas antradienį patvirtino, kad pirmieji jo, kaip Vyriausybės vadovo, vizitai bus šią savaitę vyksiantis Europos Sąjungos viršūnių susitikimas Briuselyje bei kelionė į Taliną susitikti su Baltijos valstybių premjerėmis.

Trečiadienį prisiekęs D.Tuskas jau vadovavo Lenkijos vyriausybei 2007–2014 metais, tačiau tuo metu Vilniaus ir Varšuvos dvišalius santykius temdė nesutarimai dėl Lenkijos naftos koncerno „Orlen“ investicijų ir lenkų tautinės mažumos padėties.

Naujojo Lenkijos užsienio reikalų ministro pareigas eis Radoslawas Sikorskis (Radoslavas Sikorskis), vadovavęs šalies diplomatijai ir ankstesnėje D.Tusko Vyriausybėje ir tuo metu priekaištavęs Lietuvai dėl tautinių mažumų bei kitų klausimų.

D.Tusko vadovaujama koalicija Lenkijos valdžioje pakeitė dešinąją partiją „Teisė ir teisingumas“ (PiS).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas