Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 03 01

I.Šimonytė viliasi, kad rusai greičiau supras, ką Kremlius iš tiesų daro Ukrainoje

Lietuvos premjerė Ingrida Šimonytė sako besivilianti, kad Rusijos žmonės greičiau supras ir netoleruos to, ką Kremlius iš tiesų daro Ukrainoje.
Charkovas
Charkovas / „Scanpix“/AP nuotr.

„Manau, kad kuo greičiau Rusijos žmonės supras ir kuo daugiau jų supras, kad žūsta nekalti žmonės, žūsta vaikai, kurie yra bombarduojami kiliminiu bombardavimu, ir kad žūsta taip pat Rusijos kareiviai, kurie ten atvežti kaip neva į mokymus ir paleisti į mėsmalę, tuo greičiau galbūt didesniam skaičiui žmonių atsibos tai toleruoti“, – antradienį žurnalistams sakė premjerė.

Jos teigimu, rusams brukama propaganda, kad Ukrainoje vykdoma speciali karinė operacija, civiliai nenukenčia, taikomasi į karinius objektus.

„Akivaizdu, kad ta informacija, kurią turime, tiesa, iš tų apklausos bendrovių, kurias žinome esant susijusias su Kremliumi tiesiogiai, tai rodo, kad beveik 70 proc. žmonių palaiko spec. operaciją Ukrainoje“, – teigė I.Šimonytė.

„Čia, matyt, paprasta tą dalyką paaiškinti. Jiems yra aiškinama, kad tai yra spec. operacija. Ką reiškia spec. operacija? Spec. operacija reiškia, kad yra taikomasi į karinius taikinius ir suprask – yra neliečiami civiliai, suprask – nėra jokių nuostolių Rusijos kariuomenės pusėje“, – pridūrė ji.

Pasak premjerės, Maskvai neatskaitingų žiniasklaidos priemonių Rusijoje liko nedaug, ten dabar blokuojami ir socialiniai tinklai.

„Likę tik keletas resursų, kurie kalba apie tai, kas vyksta taip, kaip yra, ir rizikuoja, kad bet kurią minutę gali būti uždaryti. Ar tai būtų TV kanalas „Dožd“, ar dar keletas resursų, kurie tebeveikia“, – sakė Vyriausybės vadovė.

Kremlius praėjusią savaitę įsiveržė į Ukrainą ir pradėjo karą, sukėlusį pasipiktinimą visame pasaulyje.

Vakarų valstybės į tai atsakė griežtomis sankcijomis Rusijai ir visokeriopa, įskaitant karinę, parama kovojančiai provakarietiškai Ukrainai.

Kijevo duomenimis, nuo invazijos pradžios žuvo 352 civiliai, tarp jų – 14 vaikų, o iš Ukrainos į Lenkiją, Moldovą, Rumuniją ir kitas šalis pasitraukė beveik 520 tūkst. žmonių.

Naujausiais Ukrainos teiktais duomenimis, per karą žuvo daugiau nei 4 tūkst. Rusijos karių. Maskva aukų skaičiaus nekomentuoja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai